Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politie Amsterdam-Amstelland: beloning uitgeloofd

Datum nieuwsfeit: 30-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
Zoek soortgelijke berichten
Politie Amsterdam-Amstelland

Beloning uitgeloofd
30-5-2001. De hoofdofficier van justitie van het parket Amsterdam heeft een beloning van 20.000 gulden uitgeloofd voor de oplossing van een overval waarbij een slachtoffer werd neergeschoten. Het gaat om de overval op Super de Boer aan het Kruidenhof in Diemen. De beloning wordt ook uitgekeerd voor tips die leiden tot het bekend worden van de daders.

Drie gemaskerde overvallers sloegen daar op dinsdagochtend 15 mei kort voor zeven uur toe. Ze bedreigden een medewerker en een leverancier met vuurwapens en dirigeerden ze naar het kantoor. De daders wilden geld hebben, maar dat was niet zo vlug voor handen. Plotseling belde een andere leverancier aan. De overvallers deden open en er ontstond een worsteling. Een van de schoten die daarbij werden gelost, raakte de 48-jarige leverancier levensgevaarlijk in de buikstreek. De overvallers hielden het vervolgens voor gezien en vluchtten zonder iets buit te maken. Het slachtoffer werd, na inzet van het medisch team van de traumaheli, in zorgwegwerkende toestand naar een ziekenhuis overgebracht. Daar onderging hij een levensreddende operatie. Het slachtoffer is een paar dagen geleden uit het ziekenhuis ontslagen.

De zaak komt vanavond aan de orde in het opsporingsprogramma Ter Plaatse dat wordt uitgezonden via AT5 en TV Noord-Holland. Assistentie gevraagd
Net als in televisieprogramma's als Opsporing Verzocht vragen wij op deze website uw hulp bij het oplossen van ernstige misdrijven. Kijk op de pagina Assistentie Gevraagd.
Val van dak
30-5-2001. Op de Legmeerdijk in Amstelveen is gistermiddag een 44-jarige bouwvakker van het dak gevallen. Hij was bezig met de bevestiging van een stortkoker. Toen de ladder waarop hij stond weggleed, was er geen houden meer aan. Een val van zes meter was het gevolg. Het slachtoffer klaagde over rugpijn en is met een ambulance naar een ziekenhuis overgebracht. Daar werd vastgesteld dat hij een gebroken rug had.Kijkje in digitale politiecel
30-5-2001. Als eerste korps in Nederland opent de politie Amsterdam-Amstelland de deuren van haar cellenhuis voor het publiek. In virtuele zin, welteverstaan. De special In de bak biedt de bezoeker letterlijk de mogelijkheid om rond te kijken in het cellenhuis van het hoofdbureau. Op 360-gradenfotos zijn de gangen, de security desk en verschillende cellen te zien.

De virtuele rondleiding maakt deel uit van een special over arrestantenzorg. Daarin komen onderwerpen aan bod als: wie belanden er in een politiecel en waarom? Hoe ziet zon cel eruit? Wat komt er allemaal kijken bij de beveiliging en verzorging van arrestanten? Hoe lang blijven zij in de cel? Ook is er informatie voor mensen die als arrestantenverzorger aan de slag willen gaan.

Naar aanleiding van de special heeft AT5/TV Noord-Holland een reportage gemaakt in het cellenhuis van het hoofdbureau. De reportage wordt uitgezonden in het programma Ter Plaatse, vanavond om 17.30 uur, 19.00 uur en 21.00 uur op TVNH en om 19 uur en 21.30 uur op AT5. Het programma wordt morgenochtend om 10 uur op beide zenders herhaald.

Klik hier om naar het digitale cellenhuis te gaan.Openlijk geweld
30-5-2001. Vanmorgen tegen zessen zijn in de Vijzelstraat vijf personen aangehouden in verband met openlijke geweldpleging en bedreiging. De verdachten zijn tussen de 20 en 22 jaar oud. Een bewaker van een particuliere beveiligingsorganisatie zag op zijn ronde dat de vijf op de Oude Turfmarkt zonder enige aanleiding een deuk in een Duitse auto trapten. Toen hij er wat van zei, werd hij bedreigd. Hij alarmeerde de politie, waarna de buurt werd afgezocht. Het vijftal werd getraceerd en aangehouden in de Vijzelstraat. Bij de verdachten is ook een schietsleutelhanger in beslag genomen. 30-5-2001. Bij een verkeerscontrole op de Schepenlaan zijn gisteravond tijdens de avondspits 24 bonnen uitgedeeld. Het ging om automobilisten en/of passagiers die niet in de gordels zaten. Elke overtreder krijgt binnenkort een acceptgirokaart met en boete van 90 gulden in de brievenbus.

Snelheidscontrole Jan Evertsenstraat
Dinsdag zijn bij een snelheidscontrole in de ochtendspits 20 hardrijders op de bon gezet. De hoogste score was 95 kilometer per uur. Deze chauffeur reed 45 kilometer te hard. Alle overtreders krijgen een acceptgirokaart.
Gewond in het verkeer
30-5-2001. Gistermiddag is op de Amstelveenseweg ter hoogte van het station van de sneltram een voetganger gewond geraakt. De man stak bij een bushalte achter een bus de vrije busbaan over. Hij werd gegrepen door een bus die vanuit de andere richting kwam. Het 22-jarige slachtoffer een inwoner van Amstelveen, is met hoofdletsel in een ziekenhuis opgenomen.

Stadhouderskade
Tijdens de ochtendspits werd op de Stadhouderskade een motorrijder aangereden door een auto die afsloeg in de buurt van de P.C. Hooftstraat. De 46-jarige motorrijder ging tegen de grond en werd per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht. Hij had een gebroken knie opgelopen.
Gaslek in de Zaanstraat
30-5-2001. Gisteravond is een de Zaanstraat in de buurt van de Spaarndammerdijk een gaslek ontdekt. Dit leidde tot inzet van de politie, de brandweer (twee kazernes) en het Nuon. De bewoners van zes wooneenheden werden geëvacueerd. Een aantal is opgevangen in een naburig hotel. Na reparatie van het lek is de omgeving weer vrijgegeven.


Gesprek door een kier
30-5-2001. Een 36-jarige automobilist die dinsdagmiddag op de President Kennedylaan een snelheidsovertreding pleegde, wilde alleen maar met de politie converseren via een slechts twee centimeter geopend portierraam. Niettemin lukte het de agent drie bonnen af te wikkelen. Naast een snelheidsovertreding van 75 kilometer per uur, werd ook proces-verbaal opgemaakt voor het niet tonen van het rijbewijs en het niet dragen van de autogordel.

Tijdens de controle werden ook nog 12 andere hardrijders op de bon gezet. Zij deden wel allemaal hun ramen open. De hoogste score was 86 kilometer per uur. De actie werd uitgevoerd door politiepersoneel van wijkteam Rivierenbuurt.
A10-nieuws
30-5-2001. Gisterochtend rukte Wijkteam Autosnelwegen uit naar de A10-West waar een met latex geladen vrachtwagen verf op de weg had gelekt. De chauffeur vertelde dat hij was gesneden door een personenauto en een noodstop had gemaakt. De brandweer werd ingezet om de verf weg te spuiten. Gelukkig was het verf op waterbasis.

Op de A-10-Noord ontstonden problemen nadat op onverklaarbare wijze een schotelantenne op de rijbaan belandde. Een automobilist reed over het onverwachte obstakel heen. Zijn auto liep schade op aan de onderzijde.

Op de A-10-Zuid troffen de collegas van het wijkteam Autosnelwegen een met grind geladen aanhanger op de vluchtstrook aan. De aanhanger bleek een gebroken as te hebben en moest, in verband met de gevaarzetting, onmiddellijk van de vluchtstrook worden verwijderd. Hiervoor werd een bergingsbedrijf ingeschakeld. De agenten beveiligden de plek en startten, in afwachting van de kraanwagen, een lasersnelheidscontrole. Een passerende motorrijder merkte politie plotseling op en ging bovenop zijn remmen staan. Hij week uit en zag een voor hem rijdende auto over het hoofd. De motorrijder botste op de achterkant en kwam ten val.
Steekpartij in De Pijp
28-5-2001. Zaterdagavond is in een woning in stadsdeel De Pijp een 38-jarige vrouw aangehouden. Ze wordt ervan verdacht de 41-jarige bewoonster een paar keer in de rug te hebben gestoken. Het slachtoffer heeft een nacht in het ziekenhuis gelegen en is inmiddels weer thuis. De verdachte is ingesloten in verband met zware mishandeling en/of poging tot doodslag. De vrouw was bij de bewoonster op visite. Tijdens het bezoek ontstond ruzie over een man. De zaak escaleerde en liep uit op een steekpartij.

Rechts voorrang
Sinds 1 mei moeten bestuurders op gelijkwaardige kruisingen voorrang verlenen aan alle bestuurders die van rechts komen. Hiermee vervalt de regel dat 'snelverkeer' op gelijkwaardige kruisingen voor 'langzaam verkeer' gaat.
Meer weten over deze nieuwe verkeersregel? Klik hier.Reageren op de site?
Wilt u reageren op deze site? Klik dan hier om naar ons guestbook te gaan en laat een boodschap achter.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...