Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politie Amsterdam-Amstelland: beloning uitgeloofd

Datum nieuwsfeit: 30-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
Zoek soortgelijke berichten
Politie Amsterdam-Amstelland

Beloning uitgeloofd
30-5-2001. De hoofdofficier van justitie van het parket Amsterdam heeft een beloning van 20.000 gulden uitgeloofd voor de oplossing van een overval waarbij een slachtoffer werd neergeschoten. Het gaat om de overval op Super de Boer aan het Kruidenhof in Diemen. De beloning wordt ook uitgekeerd voor tips die leiden tot het bekend worden van de daders.

Drie gemaskerde overvallers sloegen daar op dinsdagochtend 15 mei kort voor zeven uur toe. Ze bedreigden een medewerker en een leverancier met vuurwapens en dirigeerden ze naar het kantoor. De daders wilden geld hebben, maar dat was niet zo vlug voor handen. Plotseling belde een andere leverancier aan. De overvallers deden open en er ontstond een worsteling. Een van de schoten die daarbij werden gelost, raakte de 48-jarige leverancier levensgevaarlijk in de buikstreek. De overvallers hielden het vervolgens voor gezien en vluchtten zonder iets buit te maken. Het slachtoffer werd, na inzet van het medisch team van de traumaheli, in zorgwegwerkende toestand naar een ziekenhuis overgebracht. Daar onderging hij een levensreddende operatie. Het slachtoffer is een paar dagen geleden uit het ziekenhuis ontslagen.

De zaak komt vanavond aan de orde in het opsporingsprogramma Ter Plaatse dat wordt uitgezonden via AT5 en TV Noord-Holland. Assistentie gevraagd
Net als in televisieprogramma's als Opsporing Verzocht vragen wij op deze website uw hulp bij het oplossen van ernstige misdrijven. Kijk op de pagina Assistentie Gevraagd.
Val van dak
30-5-2001. Op de Legmeerdijk in Amstelveen is gistermiddag een 44-jarige bouwvakker van het dak gevallen. Hij was bezig met de bevestiging van een stortkoker. Toen de ladder waarop hij stond weggleed, was er geen houden meer aan. Een val van zes meter was het gevolg. Het slachtoffer klaagde over rugpijn en is met een ambulance naar een ziekenhuis overgebracht. Daar werd vastgesteld dat hij een gebroken rug had.Kijkje in digitale politiecel
30-5-2001. Als eerste korps in Nederland opent de politie Amsterdam-Amstelland de deuren van haar cellenhuis voor het publiek. In virtuele zin, welteverstaan. De special In de bak biedt de bezoeker letterlijk de mogelijkheid om rond te kijken in het cellenhuis van het hoofdbureau. Op 360-gradenfotos zijn de gangen, de security desk en verschillende cellen te zien.

De virtuele rondleiding maakt deel uit van een special over arrestantenzorg. Daarin komen onderwerpen aan bod als: wie belanden er in een politiecel en waarom? Hoe ziet zon cel eruit? Wat komt er allemaal kijken bij de beveiliging en verzorging van arrestanten? Hoe lang blijven zij in de cel? Ook is er informatie voor mensen die als arrestantenverzorger aan de slag willen gaan.

Naar aanleiding van de special heeft AT5/TV Noord-Holland een reportage gemaakt in het cellenhuis van het hoofdbureau. De reportage wordt uitgezonden in het programma Ter Plaatse, vanavond om 17.30 uur, 19.00 uur en 21.00 uur op TVNH en om 19 uur en 21.30 uur op AT5. Het programma wordt morgenochtend om 10 uur op beide zenders herhaald.

Klik hier om naar het digitale cellenhuis te gaan.Openlijk geweld
30-5-2001. Vanmorgen tegen zessen zijn in de Vijzelstraat vijf personen aangehouden in verband met openlijke geweldpleging en bedreiging. De verdachten zijn tussen de 20 en 22 jaar oud. Een bewaker van een particuliere beveiligingsorganisatie zag op zijn ronde dat de vijf op de Oude Turfmarkt zonder enige aanleiding een deuk in een Duitse auto trapten. Toen hij er wat van zei, werd hij bedreigd. Hij alarmeerde de politie, waarna de buurt werd afgezocht. Het vijftal werd getraceerd en aangehouden in de Vijzelstraat. Bij de verdachten is ook een schietsleutelhanger in beslag genomen. 30-5-2001. Bij een verkeerscontrole op de Schepenlaan zijn gisteravond tijdens de avondspits 24 bonnen uitgedeeld. Het ging om automobilisten en/of passagiers die niet in de gordels zaten. Elke overtreder krijgt binnenkort een acceptgirokaart met en boete van 90 gulden in de brievenbus.

Snelheidscontrole Jan Evertsenstraat
Dinsdag zijn bij een snelheidscontrole in de ochtendspits 20 hardrijders op de bon gezet. De hoogste score was 95 kilometer per uur. Deze chauffeur reed 45 kilometer te hard. Alle overtreders krijgen een acceptgirokaart.
Gewond in het verkeer
30-5-2001. Gistermiddag is op de Amstelveenseweg ter hoogte van het station van de sneltram een voetganger gewond geraakt. De man stak bij een bushalte achter een bus de vrije busbaan over. Hij werd gegrepen door een bus die vanuit de andere richting kwam. Het 22-jarige slachtoffer een inwoner van Amstelveen, is met hoofdletsel in een ziekenhuis opgenomen.

Stadhouderskade
Tijdens de ochtendspits werd op de Stadhouderskade een motorrijder aangereden door een auto die afsloeg in de buurt van de P.C. Hooftstraat. De 46-jarige motorrijder ging tegen de grond en werd per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht. Hij had een gebroken knie opgelopen.
Gaslek in de Zaanstraat
30-5-2001. Gisteravond is een de Zaanstraat in de buurt van de Spaarndammerdijk een gaslek ontdekt. Dit leidde tot inzet van de politie, de brandweer (twee kazernes) en het Nuon. De bewoners van zes wooneenheden werden geëvacueerd. Een aantal is opgevangen in een naburig hotel. Na reparatie van het lek is de omgeving weer vrijgegeven.


Gesprek door een kier
30-5-2001. Een 36-jarige automobilist die dinsdagmiddag op de President Kennedylaan een snelheidsovertreding pleegde, wilde alleen maar met de politie converseren via een slechts twee centimeter geopend portierraam. Niettemin lukte het de agent drie bonnen af te wikkelen. Naast een snelheidsovertreding van 75 kilometer per uur, werd ook proces-verbaal opgemaakt voor het niet tonen van het rijbewijs en het niet dragen van de autogordel.

Tijdens de controle werden ook nog 12 andere hardrijders op de bon gezet. Zij deden wel allemaal hun ramen open. De hoogste score was 86 kilometer per uur. De actie werd uitgevoerd door politiepersoneel van wijkteam Rivierenbuurt.
A10-nieuws
30-5-2001. Gisterochtend rukte Wijkteam Autosnelwegen uit naar de A10-West waar een met latex geladen vrachtwagen verf op de weg had gelekt. De chauffeur vertelde dat hij was gesneden door een personenauto en een noodstop had gemaakt. De brandweer werd ingezet om de verf weg te spuiten. Gelukkig was het verf op waterbasis.

Op de A-10-Noord ontstonden problemen nadat op onverklaarbare wijze een schotelantenne op de rijbaan belandde. Een automobilist reed over het onverwachte obstakel heen. Zijn auto liep schade op aan de onderzijde.

Op de A-10-Zuid troffen de collegas van het wijkteam Autosnelwegen een met grind geladen aanhanger op de vluchtstrook aan. De aanhanger bleek een gebroken as te hebben en moest, in verband met de gevaarzetting, onmiddellijk van de vluchtstrook worden verwijderd. Hiervoor werd een bergingsbedrijf ingeschakeld. De agenten beveiligden de plek en startten, in afwachting van de kraanwagen, een lasersnelheidscontrole. Een passerende motorrijder merkte politie plotseling op en ging bovenop zijn remmen staan. Hij week uit en zag een voor hem rijdende auto over het hoofd. De motorrijder botste op de achterkant en kwam ten val.
Steekpartij in De Pijp
28-5-2001. Zaterdagavond is in een woning in stadsdeel De Pijp een 38-jarige vrouw aangehouden. Ze wordt ervan verdacht de 41-jarige bewoonster een paar keer in de rug te hebben gestoken. Het slachtoffer heeft een nacht in het ziekenhuis gelegen en is inmiddels weer thuis. De verdachte is ingesloten in verband met zware mishandeling en/of poging tot doodslag. De vrouw was bij de bewoonster op visite. Tijdens het bezoek ontstond ruzie over een man. De zaak escaleerde en liep uit op een steekpartij.

Rechts voorrang
Sinds 1 mei moeten bestuurders op gelijkwaardige kruisingen voorrang verlenen aan alle bestuurders die van rechts komen. Hiermee vervalt de regel dat 'snelverkeer' op gelijkwaardige kruisingen voor 'langzaam verkeer' gaat.
Meer weten over deze nieuwe verkeersregel? Klik hier.Reageren op de site?
Wilt u reageren op deze site? Klik dan hier om naar ons guestbook te gaan en laat een boodschap achter.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie