Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bevordering naar schaal 8 politieambtenaren regio Drenthe

Datum nieuwsfeit: 30-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Rechtbank Assen



Conjuncturele bevordering naar schaal 8 van politieambtenaren in de regio Drenthe

Bron: Rechtbank Assen

Datum actualiteit: 30-05-2001

Nadat de bestuursrechter (ambtenarenrechter) in een eerdere zaak (in 1998) wegens het ontbreken van procesbelang niet tot een inhoudelijk oordeel kon komen, heeft de rechter zich thans in een uitspraak van 23 mei 2001 wel uitgesproken over de mogelijkheden voor bevordering van politiefunctionarissen naar schaal 8.
De basis voor dergelijke mogelijkheden is gelegd in het onderhandelingsakkoord van 6 mei 1993, dat liep tot 1 januari 1997, waaruit voorvloeide de notitie "Bereikbaarheid schaal 8". In de praktijk bleek onduidelijkheid te bestaan over de reikwijdte van deze notitie. In deze uitspraak heeft de rechtbank geoordeeld dat het moment van het bereiken van het maximum van schaal 7 - als een van de vereisten voor een bevordering naar schaal 8 - gelegen moet zijn twee jaar vòòr de datum van (gewenste) bevordering. Dat wil zeggen dat indien iemand op 1 januari 1994 voor bevordering in aanmerking wenst te komen, hij of zij voor - en dus niet op - 1 januari 1992 het maximum van schaal 7 moet hebben bereikt.
Verder heeft de bestuursrechter geoordeeld dat de door de korpsbeheerder aangegeven beperking van de doelgroep, te weten de functionarissen die werkzaam waren in de basispolitiezorg, niet eerder dan per 1 januari 1996 kan gelden. Voor deze datum komen dan ook alle politiefunctionarissen, die destijds werkzaam waren in de executieve dienst en die ook overigens aan de gestelde vereisten voldoen, in aanmerking voor een bevordering naar schaal 8.

Ga naar betreffende uitspraak met nummer: AB1842
(Zie het originele bericht)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie