Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: brommercontrole in Maastricht

Datum nieuwsfeit: 30-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 30-05-2001 Persberichten district Maastricht (H.P. 11.45 uur) Woensdag 30 mei 2001

Maastricht, verkeerscontrole:
Op dinsdag 29 mei 2001 werd zowel in Maastricht als Meerssen een bromfietscontrole gehouden. Er werden 43 bekeuringen uitgeschreven. Daarnaast werden ook 12 automobilisten bekeurd. Tussen 07.30 en 09.00 uur werd door de politie op het Stationsplein in Meerssen gecontroleerd waarna aansluitend rond 09.00 uur de controle werd voortgezet op de Scharnerweg te Maastricht. In het totaal werden tijdens beide controles bijna 100 bromfietsen en de bestuurders daarvan gecontroleerd. Er werden 43 bekeuringen uigeschreven voor de navolgende feiten:

- te hard kunnen rijden met brom- of snorfiets (te hoog vermogen) 25 maal

- onterecht voeren van oranje plaat (snorfiets) i.p.v. gele plaat (bromfiets) 3 maal (bestuurders proberen daarmee de draagplicht van de helm te omzeilen);

- het niet in bezit hebben van een bromfietscertificaat 5 maal
- het niet verzekerd hebben van brom- of snorfiets 2 maal
- het rijden met een gladde band op brom- of snorfiets 2 maal
- gebreken aan reminrichting bij brom- of snorfiets 5 maal. Een bromfiets werd in beslaggenomen omdat het framenummer ontbrak en daardoor de herkomst van de bromfiets niet kon worden aangetoond. Ook werden er een aantal automobilisten gecontroleerd.
- acht maal werd een automobilist bekeurd die niet de autogordel droeg;

- twee autos reden met een of meer kale banden
- een automobilist had zijn auto niet tijdig laten keuren terwijl als laatste een andere automobilist in zijn auto rondreed zonder dat de auto voorzien was van een tankdop.

Maastricht, inbraak in frituur:
In de nacht van maandag op dinsdag heeft een inbraak plaatsgevonden in een frituur gevestigd aan het Paus Leo XIII plein te Maastricht. Buurtbewoners werden die nacht omstreeks 01.30 uur gewekt door het inwerking treden van het alarm van de inbraakbeveiliging van de frituur. De gewaarschuwde politie stelde vast dat er een inbraak had plaatsgevonden. Een slot van een zijdeur bleek geforceerd te zijn waarna de inbreker zich de toegang tot de frituur had verschaft. Bij het betreden van de bedrijfsruimte door de inbreker trad het alarm van de inbraakbeveiliging in werking echter de inbreker stoorde zich daar niet aan en deed een greep in de kassa. Daar nam hij het wisselgeld t.b.v. ongeveer fl. 200,- weg. De eigenaar heeft van de inbraak en diefstal aangifte gedaan.

Maastricht, rijden onder invloed:
Een 45 jarige inwoonster van Maastricht is dinsdagavond 29 mei 2001 na het veroorzaken van een aanrijding bekeurd wegens het rijden onder invloed in een brommobiel.
De inwoonster van Maastricht reed dinsdagavond omstreeks 20.10 uur met haar brommobiel achteruit op de Gerckenshaag te Maastricht. Bij dit achteruit rijden vanaf een oprit reed zij tegen een geparkeerde personenauto aan. De gewaarschuwde politie stelde bij de veroorzaakster van de aanrijding het gebruik van alcohol vast hetgeen nog een bevestigd werd door de uitslag van een alcoholblaastest. De bestuurster werd vervolgens meegenomen naar het politiebureau waar zij haar medewerking moest verlenen aan het afleggen van een ademanalyse. De uitslag van de analyse wees een promillage aan van 2.3. Tegen de inwoonster van Maastricht werd proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon zij huiswaarts met een rijverbod van 13 uur in haar bezit.

Maastricht, inbraak in patisserie:
Woensdagmorgen 30 mei 2001 heeft omstreeks 04.45 uur een inbraak plaatsgevonden in een patisserie gevestigd aan het Malpertuisplein te Maastricht. Een getuige trof de opengebroken winkel aan terwijl er geen inbreker(s) meer werd aangetroffen. Hierna werd de politie gewaarschuwd. De dader heeft de toegang tot de winkel verkregen na het forceren van de toegangsdeur die daardoor deerlijk werd beschadigd. In de bedrijfsruimte deed de dief een greep in de kassa waarbij een kleine hoeveelheid wisselgeld werd meegenomen. De eigenaar van de winkel heeft inmiddels van de inbraak aangifte gedaan.

Maastricht, autokraker aangehouden:
Een 13 jarige inwoner van Valkenburg is woensdagmorgen 30 mei 2001 door de politie aangehouden na een poging een auto open te breken waarbij hij werd betrapt door een buurtbewoonster. Deze buurtbewoonster zag omstreeks 00.30 uur vanuit haar woning dat een haar onbekend persoon een poging deed een voor haar woning aan de Koningswinkelstraat te Valkenburg geparkeerde personenauto open te breken. Vanuit haar woning riep de getuige de autokraker aan die daarop ijlings de vlucht nam. Hierna waarschuwde de getuige de politie waarbij zij een goede beschrijving gaf van de autokraker. Een politiepatrouille, op de hoogte van de poging tot inbraak in de auto, trof kort daarna op de Prins Willem Alexanderlaan op de fiets een persoon aan die geheel voldeed aan het door de getuige opgegeven signalement. De man werd gecontroleerd waarbij in zijn kleding twee schroevendraaiers werden aangetroffen. Hij werd aangehouden en ingesloten aan het politiebureau. De politie stelt een verder onderzoek in.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie