Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: geen rijbewijs

Datum nieuwsfeit: 30-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven 30-05-2001
1e Persbericht 30 mei 2001


Berichten uit de regio

Eindhoven: Geen rijbewijs en onder invloed
Op de Sweelinckstraat is dinsdagavond om 21.15 uur een 30-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man zat onder invloed achter het stuur van zijn auto en had bovendien geen rijbewijs. Hij blies tijdens de ademtest 0,8 pro mille. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Eindhoven: Onder invloed
Woensdagmorgen om 1.30 uur is op de Huizingalaan een 24-jarige inwoner van Waalre aangehouden. De man zat onderuit gezakt in auto die stil stond juist voor de kruising met de Gerretsonlaan. Zowel politie als gewaarschuwd ambulancepersoneel constateerden dat de man zwaar onder invloed van drank was. Eenmaal bij zijn positieven weigerde de man mee te werken aan de blaastest. Uit politieonderzoek bleek dat de man al twaalf maal eerder was betrapt op het rijden onder invloed. De auto van de man is in beslaggenomen en er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Eindhoven: Gestolen auto
Woensdagmorgen om 0.50 uur is op de Bennekelstraat een 17-jarige jongen uit Eindhoven aangehouden. Hij zat in een auto die een dag eerder in Eindhoven was gestolen. Politieagenten zagen de auto met hoge snelheid op het Franz Leharplein rijden. Na een korte achtervolging sprong de bestuurder uit de rijdende auto en vluchtte. De auto kwam tegen een stalen hekwerk van een autobedrijf terecht. Het hek viel op enkele autos die daarachter stonden. Ook de 17-jarige jongen, die ook in de auto zat, vluchtte maar kon al snel worden achterhaald. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Valkenswaard: Onder invloed
Een 41-jarige man uit Valkenswaard is dinsdagavond om 20.30 uur zijn rijbewijs kwijt geraakt omdat hij op de Eindhovenseweg onder invloed achter het stuur van zijn auto zat. De man blies 1,75 promille. Er wordt bovendien proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Helmond: Onder invloed
Een 35-jarige man uit Deurne is woensdagmorgen om 1.10 uur op de Deurneseweg betrapt op het rijden onder invloed. De man blies tijdens de ademtest 1,15 promille. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Helmond: Bestenaar aangehouden
Woensdagmorgen om 3.45 uur is op Medevoort in Helmond een 35-jarige man uit Best aangehouden. Politieagenten waren naar een vernielde caravan gestuurd die op Medevoort half in een sloot lag. Kort nadat de agenten ter plaatse waren kwam de Bestenaar aanrijden met een auto met afgeplakte kentekenplaten. Hij was onder invloed van drank en uit de sporen die in zijn auto werden aangetroffen bleek dat met die bewuste auto de caravan vervoerd was. Op het politiebureau bleek dat de man
1,4 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Over de herkomst van de caravan kon de man niets verklaren. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Helmond: Drugsoverlast aangepakt
Dinsdagmiddag rond 14.15 uur is in de Drietipstraat in Helmond een 32-jarige Helmonder aangehouden. Vanuit het pand van de Helmonder werd in drugs gehandeld. De buurt ondervond daarvan overlast. De politie had eerder die middag twee meisjes uit Helmond ( 16 en 19 jaar) aangehouden die in het pand drugs gekocht hadden. In de woning werden 89 zakjes ( ongeveer 200 gram) met weed en hasj, weegschaaltjes, verpakkingsmateriaal en f. 4000,- handelsgeld gevonden. De goederen en het geld is in beslaggenomen en de Helmonder is in verzekering gesteld.

Oirschot: Verkeersongeval
Een automobilist uit Roermond ( leeftijd niet bekend) is woensdagmorgen rond 1.20 uur op de A58 met zijn auto van de rijbaan geraakt. De man kwam uit de richting Moergestel en door nog onbekende oorzaak is hij van de linkerrijstrook in de rechterberm terechtgekomen. De auto vloog over een sloot en de bestuurder werd eruit geslingerd. De bestuurder, die over zijn hele lichaam verwondingen had, is naar het St Elisabeth ziekenhuis in Tilburg gebracht.

Deurne: Onder invloed
Woensdagmorgen om 1.30 uur is op de Helmondseweg een 35-jarige man uit Deurne aangehouden. De man zat onder invloed achter het stuur van zijn auto en blies tijdens een ademtest 1,15 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Deurne: Ramkraak
Woensdagmorgen rond 3.00 uur is ingebroken in een benzinestation aan de Vlierdenseweg in Deurne. De deur van het winkelgedeelte werd met een auto geramd en de daders wisten een nog onbekende hoeveelheid sigaretten en shag buit te maken.

Asten: Diefstal auto
In de nacht van dinsdag op woensdag is in de Daliastraat in Asten een blauwe Fiat Uno met het kenteken FP-ZZ-73 gestolen. Bij een andere auto die in die straat stond werd een portierslot geforceerd maar bleef het bij een poging de auto te stelen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie