Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nout Wellink bezorgd over Nederlandse economie

Datum nieuwsfeit: 30-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT 30 mei 2001

NOUT WELLINK BEZORGD OVER NEDERLANDSE ECONOMIE

Nout Wellink, president van de Nederlandsche Bank N.V., is bezorgd over de ontwikkeling van de Nederlandse economie. Wellink ziet de concurrentiekracht van bedrijven namelijk afbrokkelen vanwege stijgende lonen en toenemende inflatie. We zijn niet meer het beste jongetje van de Europese klas ; aldus Wellink. Hij is dan ook een voorstander van het handhaven van de Zalm-norm.

Ook sluit de president van de Nederlandsche Bank een verdere correctie van de aandelenkoersen niet uit. Vorig jaar waarschuwde Nout Wellink nog voor het klappen van de zeepbel van te sterk gestegen aandelenkoersen. Hij noemt de dalingen van de afgelopen tijd dan ook een gezonde correctie , ook al sluit hij een verdere daling niet uit.

Over FinanceTelevision:

FINANCETELEVISION is de eerste financieel-economische televisiezender in Nederland en zendt uit op internet via www.financetelevision.nl Dagelijks worden door de eigen redactie twee beursjournaals en diverse reportages en interviews gemaakt. Een van de beursjournaals is om 16.30 uur te zien op de Amsterdamse zender AT5.

Meer dan 65 bestuursvoorzitters en financieel directeuren hebben al voor de camera s van FTV gesproken. FinanceTelevision is gelanceerd op 4 april 2000 en heeft al meer dan 1500 audiovisuele producties gemaakt. FTV verzorgt daarnaast voor 25 beursgenoteerde ondernemingen de webcasts van hun persconferenties. FTV is een onderneming van Bank Labouchere, Nederlands Omroepproduktie Bedrijf NV en MoneyView Nederland NV.

Noot aan de redactie:

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met :

FinanceTelevision BV:

Ronald Luijendijk

Algemeen directeur

020-320 99 75

ronald.luijendijk@financetelevision.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie