Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persinfo Lorraine 2001

Datum nieuwsfeit: 30-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Lankhorst Public Relations

Persinfo Lorraine 2001

Vrijgegeven voor publicatie
Nijmegen, 30 mei 2001

In deze persinfo van de Lorraine staan diverse manieren om kennis te maken met de Lorraine, wat kiest u? Vanuit een luchtballon of op het water

Inhoud

Het duizend luchtballonfestival in Chambley Twaalf weekendjes weg naar Lorraine
Varen door de Elzas en Lorraine
(Grenzeloze) Tuinen in de Lorraine bezoeken

Het duizend luchtballonfestival in Chambley
(27 juli t/m/ 5 augustus)

Ongeveer duizend luchtballonnen kleuren tijdens de tiendaagse Biennale Mondiale de l'Aérostation het luchtruim boven de Lorraine. Het spectaculaire en één van de grootste ballonfestivals ter wereld vindt plaats van 27 juli tot en met 5 augustus a.s. Qua omvang is dit evenement te vergelijken met het luchtballonfeest in Albuquerque in de Verenigde Staten.

Het festival wordt georganiseerd door één van de zonen van luchtballonpionier Jean Francois Pilâtre-de Rozier en trekt ongeveer 500.000 bezoekers. Onder de duizend ballonvaarders bevinden zich diverse deelnemers uit Nederland. De ballonnen stijgen dagelijks, al naar gelang de weersomstandigheden, om 06.30 uur en 18.30 uur op vanaf een oude NAVO-luchtbasis bij Chambley, gelegen tussen de twee belangrijkste steden van Lorraine, Metz en Nancy. Op het festivalterrein vinden verder talloze demonstraties, exposities en andere activiteiten plaats. Toegang en parkeren zijn gratis.

Meer informatie (Engelstalig) over dit evenement op www.pilatre-de-rozier.com

Of door te schrijven (in het Nederlands) naar:
Comité Régional du Tourisme de Lorraine
Abbaye des Prémontrés - BP 97
F-54704 Pont a Mousson Cedex
Fax 0033-3-383800188
E-mail crt@cr-lorraine.fr
Internet www.crt-lorraine.fr

Twaalf weekendjes weg naar Lorraine

De VVV Lorraine heeft onlangs een brochure uitgegeven met daarin twaalf weekendarrangementen in deze Noord-Franse regio. Lekker ontspannen en culinair genieten staan centraal bij de korte vakanties.

De arrangementen zijn opgezet rond thema's als Jugendstil (in Nancy), fietsen (Franse Maasstreek), shoppen (Metz), kasteelleven & relaxen (Vittel) of gewoon lekker bijkomen in de natuur (in de Vogezen). Voor Nederlanders is de Lorraine gemakkelijk per auto bereikbaar. De afstand Utrecht-Metz bedraagt minder dan 600 kilometer.De arrangementen zijn direct te boeken bij de deelnemende hoteliers.

De Nederlandstalige folder is gratis verkrijgbaar bij: Comité Régional du Tourisme de Lorraine
Abbaye des Prémontrés - BP 97
F-54704 Pont a Mousson Cedex
Fax 0033-3-383800188
E-mail crt@cr-lorraine.fr
Internet www.crt-lorraine.fr

Varen door Elzas - Lorraine

De regio's Elzas en Lorraine (Lotharingen) presenteren in een nieuwe twintig pagina's tellende brochure hun uitgestrekte rivieren- en kanalennetwerk, waarop de recreatieve schipper zich uitstekend zal thuis voelen. Varend over de rivieren Moezel, Maas en Rijn of bekende kanalen als het Rijn-Marnekanaal, het Oostkanaal, het Vogezenkanaal en het Saarkanaal maakt de bezoeker kennis met een groot aantal, vaak nog onbekende, toeristische trekpleisters.

Zo is het mogelijk vanuit de Ardennen via de Maas en het Oostkanaal de prachtige Franse Maasstreek te ontdekken. Met bezienswaardigheden als het Europese Biermuseum in Stenay, Wereldvredestad Verdun (met veel herinneringen aan de Eerste Wereldoorlog) en karakteristieke provinciestadjes als Commercy en Saint Michel. Vervolgens gaat het Oostkanaal over in het Vogezenkanaal, waaraan prentdrukstad Epinal ligt.

Via Duitsland en Luxemburg kan de watersporter per boot via de Moezel tot aan Nancy varen. Onderweg maakt hij kennis met bijvoorbeeld het Kasteel van Graaf Malborough, het oude stadje Thionville of de historische tuinenstad Metz, met de prachtige kathedraal met glas-in-lood-ramen van onder ondere Marc Chagall. Aangekomen bij Nancy maakt de Moezel een bijna complete lus om deze Jugendstilstad met haar rijke architectuur.

Vanuit Duistland bestaat ook de mogelijkheid via het Saarkanaal Lorraine te bereiken en bijvoorbeeld de bekende keramiekstad Sarreguemines aan te doen. Een van de grote trekpleisters is het sluisrijke Marne-Rijnkanaal ten oosten van Nancy dat doorloopt tot Staatsburg. Varend door het glooiende groene landschap van het Regionale Natuurpark van Lorraine passeren de boten onder andere Sarrebourg, waar prachtige gebrandschilderde ramen van Marc Chagall te zien zijn. Even verderop ligt de spectaculaire bootlift van Saint Louis Arzviller die liefst 17 sluizen vervangt.

In de Alsace gaat de reis vervolgens verder naar de Europese hoofdstad Straatsburg en bekende toeristische steden als Colmar en Mulhouse.

De Engelstalige brochure is gratis verkrijgbaar bij: Maison de la France
Prinsengracht 670
1017 KX Amsterdam
Telefoon: 0900-1122332 (FL 1,00 p.m.)
Internet: www.fransverkeerbureau.nl

(Grenzenloze) Tuinen in Lorraine bezoeken

Onder het motto "Visitez un jardin en Lorraine" staan sinds begin mei de poorten van ongeveer honderd zeer gevarieerde publieke en privé-tuinen in de Lorraine open voor bezoekers. Zo bevindt zich in de Vogezen de "Jardin des Callunes", een prachtige Alpentuin met talrijke bomen, bloemen en planten.

Op diverse plaatsen kunnen belangstellende de tuinen van kastelen bewonderen, zoals bij het Château de Preisch, net over de Frans-Luxemburgse grens in Lorraine.

Een gratis (Franstalige) brochure met de beschrijving van tuinen is verkrijgbaar bij :
Comité Régional du Tourisme de Lorraine
Abbaye des Prémontrés - BP 97
F-54704 Pont a Mousson Cedex
Fax 0033-3-383800188
E-mail crt@cr-lorraine.fr
Internet www.crt-lorraine.fr

Het in het Noorden van Lorraine gelegen departement Moselle heeft in samenwerking met z'n Duitse en Luxemburgse buren dertien thematische tuinen aangelegd. Zo treft de bezoeker in Luxemburg en Saarland bijvoorbeeld de tuin van de Romeinse Villa te Borg en de baroktuin van het klooster te Schengen. In de Moselle bevinden zich onder andere de bijzondere tuinen van het Kasteel van Pnge en de Vredestuin bij de Vaubancitadel van Bitche. De tuin in Pange is een creatie van Louis Benech, die tevens de tuinen van de "Tuileries" in Parijs ontwierp.

Nadere informatie:
CDT Moselle

1 Rue du Pont Moreau
BP 11096
F-57036 Metz Cedex
Telefoon: 0033-3-87375780
Fax: 0033-3-87375884
E-mail: (cdt57@cg57.fr)

Noot aan de redactie (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie