Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politie Limburg-Zuid, Kerkrade: gaskraan open gezet

Datum nieuwsfeit: 30-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Kerkrade 30-05-2001 Persberichten district Kerkrade
Woensdag 30 mei 2001 - 13.20 uur

Landgraaf; gaskraan open gezet
Dinsdag 29 mei kreeg de politie om 18.00 uur een melding dat de 34-jarige bewoner van een woonblok aan de Bonairestraat in Landgraaf waarschijnlijk de gaskranen had open gedraaid. Toen de politie in de woning kwam, hing daarin inderdaad een hoge concentratie gaslucht. In de woonkamer werd de bewoner in een depressieve toestand aangetroffen. Hij bleek de pitten van het gasfornuis in de keuken open gedraaid te hebben. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Daar zal/wordt de nodige medische zorg aan hem besteed. Relationele problemen liggen waarschijnlijk ten grondslag aan zijn daad.

Landgraaf; bosperceel in brand
Dinsdag 29 mei vloog om 16.10 uur een stuk bosperceel tussen de Exdel en de Vlekkenkamp in Landgraaf in brand. Op het perceel (afmeting 10x10) stond jonge aanplant. Door de brandweer werd de zaak geblust. Bij de brandplek werden materialen aangetroffen waardoor het vermoeden gerezen is dat sprake is van brandstichting. De politie stelt daarom een onderzoek in.

Kerkrade; auto`s in brand
Woensdag 30 mei werd om 00.30 uur een ontploffing gemeld vlakbij een in aanbouw zijnd tankstation aan de Hamstraat in Kerkrade. Omdat aanvankelijk niet duidelijk was wat nu precies ontploft was, werd de Hamstraat helemaal afgesloten en werden ongeveer 15 bewoners van een zestal woningen uit hun bed gehaald. Deze mensen bleven op de Hamstraat wachten. Onderzoek wees uit dat een tweetal achter een woning aan de Hamstraat geparkeerde auto`s vlam hadden gevat. In één van die auto`s zat een gastank die explodeerde. Door de explosie belandde het dak van deze auto in een tiental meters verderop gelegen achtertuin. De politie onderzoekt of er mogelijk sprake is van brandstichting. Persoonlijke ongelukken deden zich niet voor. Om 01.45 uur werd de afsluiting van de Hamstraat weer opgeheven.

Lemiers; rijden tijdens ontzegging
Woensdag 30 mei zag de politie om 06.20 uur over de Rijksweg in Lemiers een 51-jarige man uit Vaals in een auto rijden. Omdat van hem bekend is dat hij tot 8 juli 2001 een ontzegging van de rijbevoegdheid heeft, werd hem een stopteken gegeven en kreeg hij een proces-verbaal.

Kerkrade; auto botst tegen woning
Een tot nu toe onbekende bestuurder van een Volkswagen-Golf verloor dinsdag 29 mei door nog onbekende oorzaak de controle over zijn auto toen hij om 19.45 uur over de Caumerweg in Kerkrade reed. Hij reed via het trottoir dwars door een haag en een tuin om uiteindelijk tegen de gevel van een woning tot stilstand te komen. Die gevel werd dermate beschadigd dat hij gestut moest worden. De auto raakte zeer zwaar beschadigd. Getuigen meldden dat enkele personen na de crash uit de auto vluchtten. Op de rijbaan werd wel nog een gewonde man aangetroffen die met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis werd vervoerd. Zijn personalia zijn op dit moment niet bekend. De overige inzittenden zijn nog spoorloos. De politie stelt een onderzoek in.

(Bureau Voorlichting district Kerkrade; 045 - 400 20 06)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie