Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Marine doet mee aan grote marineoefening Baltops

Datum nieuwsfeit: 30-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Defensie


Marine doet mee aan grote marineoefening Baltops

30-05-2001

Vrijdag begint in het gebied van de Baltische Zee de jaarlijkse marine-oefening Baltic Operations (Baltops). Het gaat hier om een oefening van de NAVO samen met een aantal landen van het zogenoemde Partnership for Peace. Aan de oefening wordt door 14 landen deelgenomen. Namens ons land doet een P-3C Orion maritiem patrouillevliegtuig van de Koninklijke Marine mee aan Baltops. De oefening duurt tot 18 juni aanstaande.

Doel van de oefening Baltops, die dit jaar voor de 29ste keer wordt gehouden, is de operationele samenwerking tussen de deelnemende marines te vergroten. Dit gebeurt ondermeer via elementen als opsporing en redding, bevoorrading op zee, mijnenruimoperaties, onderzeebootbestrijding en andere maritieme operaties. Aan de oefening nemen vijftig schepen, drie onderzeeboten en twintig vliegtuigen deel. Het gaat bij elkaar om zon 4.000 marinemilitairen. De formele start van de oefening vindt plaats tijdens een ceremonie in de Poolse plaats Gdynia. Bij de 14 landen die deelnemen aan Baltops gaat het om Canada, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Duitsland, Litouwen, Letland, Nederland, Polen, Rusland, Zweden, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. (foto: CAVDKM)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie