Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Uitbreiding jeugdvoorzieningen en jongerenwerk

Datum nieuwsfeit: 30-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Groningen

30
MEI
16.48

Persbericht

Uitbreiding jeugdvoorzieningen en jongerenwerk in drie wijken 29-05-2001

Het college van Burgemeester en Wethouders van Groningen wil de jeugdvoorzieningen en het jongerenwerk in de wijken Vinkhuizen, Hoogkerk en Noorddijk uitbreiden. In Vinkhuizen en Hoogkerk ligt het accent daarbij op voorzieningen en accommodaties. In Noorddijk gaat het met name om extra inzet van het jongerenwerk. In totaal is, voor de periode juli tot en met december 2001, 430.000,- gemoeid met de uitbreiding van de jeugvoorzieningen.

Vinkhuizen
B&W van Groningen willen de voorzieningen en accommodaties voor jongeren in Vinkhuizen verbeteren. Dit is mede in verband met de komst van een nieuwe voetbalkooi aan de Goudlaan in mei of juni van dit jaar. Er wordt tijdelijk een extra jongerenopbouwwerker ingezet die de eerste fase van het gebruik van de voetbalkooi begeleidt. Daarnaast wordt er budget beschikbaar gesteld voor het realiseren van activiteiten en tijdelijke voorzieningen (zoals een skatebaan). De activiteiten voor jongeren vinden over het algemeen plaats in drie sociaal-culturele accommodaties: het Vinkhuys, de Wende en de Apekooi. In deze drie accommodaties kunnen slechts op beperkte schaal activiteiten voor jongeren worden georganiseerd. Het realiseren van extra ruimte is daarom noodzakelijk. Met name de Wende en de Apekooi liggen op een gunstige locatie voor jongeren. In de zomer van 2001 start daarom een onderzoek naar de verbouw- en
uitbreidingsmogelijkheden van deze locaties. De uitkomst van dit onderzoek wordt in het najaar van 2001 verwacht. Het Jeugd- en Jongerenteam wordt tijdelijk uitgebreid met extra menskracht.

Hoogkerk
In Hoogkerk is veel behoefte aan een specifieke ruimte voor meerdere jongerengroepen. Ook is er te weinig capaciteit van jongerenwerk om voldoende aandacht aan jongeren te geven. Dit leidt regelmatig tot overlast en vandalisme. Op korte termijn komt daarom in Hoogkerk een tijdelijk jeugdhonk aan de Zuiderweg.

Noorddijk
Eenderde van alle 11-18 jarigen van Groningen woont in Noorddijk. Ondanks het feit dat er in Noorddijk voldoende accommodaties voor jongeren(activiteiten) zijn, ontmoeten zij elkaar vaak op straat. Dit leidt regelmatig tot overlast. Jongerenwerkers kunnen een bijdrage leveren aan het terugdringen van de overlast op straat. B&W wil daarom het aantal jongerenwerkers vergroten en tijdelijk uitbreiden met anderhalve baan. Hiermee kan ook het activiteiten-aanbod in de accommodaties worden uitgebreid.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie