Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Overname Daewoo door GM dichterbij

Datum nieuwsfeit: 30-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
OVERNAME DAEWOO DOOR GM DICHTERBIJ

Seoul - General Motors Corporation, Daewoo Motor Company en de Korea Development Bank, opererend namens de schuldeisers van Daewoo, zijn overeengekomen de formele onderhandelingen te beginnen over de verwerving van de bezittingen van Daewoo met betrekking tot de personenwagens en de daaraan verbonden zakelijke operaties van de Daewoo Motor Company.

De formele onderhandelingen volgen na meer dan 6 maanden van evalueren en het ontwikkelen van een business plan. Beide partijen zijn vastbesloten de onderhandelingen zo snel mogelijk voort te zetten. De partijen zullen werken om overeenstemming te bereiken over een "memorandum of understanding" die de termen en voorwaarden, het tijdschema en de vereiste stappen beschrijven om te komen tot een afronding van de transactie. De mate waarin de alliantiepartner van GM in de mogelijke verwerving zal participeren, zal in de loop van de onderhandelingen worden vastgesteld.
Beide partijen spreken de hoop uit dat een en ander succesvol zal worden afgesloten en zijn daarbij overeengekomen de inhoud van hun discussies vertrouwelijk te houden tijdens het onderhandelingsproces.

J.C. Park, President Daewoo Motor Benelux: "Wij zijn uiteraard zeer verheugd over het nieuws van het begin van de onderhandelingen tussen Daewoo Motor Corporation, de Korean Development Bank en General Motors, die overigens in Hong Kong zullen plaatsvinden. De besprekingen zijn confidentieel, maar vanzelfsprekend hopen ook wij dat de overname snel en succesvol zal verlopen. En dat het vertrouwen van het publiek in Daewoo weer verder hersteld zal worden. Ons streven zal dan ook zijn om zo snel mogelijk weer onze marktpositie in Nederland te heroveren met een gemiddelde verkoop van zo'n 14.500 nieuwe Daewoo's per jaar."

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie