Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

15.000 Leerlingen geslaagd voor niet roken

Datum nieuwsfeit: 31-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persbericht Trimbos-instituut

Operatie Tegengif bewezen effectief

15.000 LEERLINGEN GESLAAGD VOOR NIET ROKEN

Utrecht, 31 mei 2001. Klas 1E2N van Scholengemeenschap Het Assink in Neede is winnaar geworden van de klassikale niet-rokenwedstrijd Operatie Tegengif. De leerlingen kregen vandaag op Wereld Niet Roken Dag (31 mei) een cheque van tweeduizend gulden uitgereikt en een individueel certificaat. Om in aanmerking te komen voor de prijs mocht er door 90% van de klas gedurende een half jaar niet worden gerookt en moest een orginele klassenfoto worden ingezonden rond het thema `niet-roken'.

Aan de wedstrijd werd meegedaan door 1832 eerste en tweede klassen voor het voortgezet onderwijs. Ruim vijftienduizend leerlingen hebben de eindstreep gehaald. Operatie Tegengif is onderdeel van het Europese project 'The Smokefree Class Competition' en wordt in Nederland uitgevoerd door Stivoro (Stichting Volksgezondheid en Roken) en het Trimbos-instituut.

Vandaag vond in Het Danspaleis, Eibergsestraat 258 te Haaksbergen, de landelijke prijsuitreiking van Operatie Tegengif plaats. De winnaar ontving op deze dag een geldprijs van Fl.2000,-. en een T-shirt met opdruk van hun eigen winnende klassenfoto.
De prijsuitreiking werd gepresenteerd door BNN-dj Jeroen Kijk in de Vegte en opgeluisterd met een optreden van de rockband Di-rect met hun hit Just the way I do!

Een klassikale afspraak om zes maanden niet te roken, werkt preventief tegen roken. Het effect van zo'n afspraak ebt wel weg als er geen vervolgactiviteiten zijn. Dit blijkt uit het evaluatieonderzoek dat TNO Preventie en Gezondheid (TNO-PG) uit heeft gevoerd naar `Operatie Tegengif'.

Provinciale prijsuitreikingen

Tijdens voorrondes is per provincie een winnende foto gekozen. De provinciale winnaars krijgen een geldprijs van Fl.500,-. Uit deze provinciale winnaars is de landelijke winnaar gekozen. Naast de landelijke prijsuitreiking werd op 31 mei in acht provincies door Instellingen voor Verslavingszorg en de GGD een provinciale uitreiking georganiseerd.____

Voor nadere informatie: Henk Maurits (030 - 297 11 38) of Harald Wychgel (030-2971116), voorlichters Trimbos-instituut.

Bezoekadres: Da Costakade 45, Utrecht.
Postadres: Postbus 725, 3500 AS Utrecht.
Telefoon (030) 297 11 00
Fax: (030) 297 11 11
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie