Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe brochure over wijnroutes op Cyprus

Datum nieuwsfeit: 31-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT - 31 MEI 2001

Nieuwe brochure over wijnroutes op Cyprus

In een nieuwe, 24 pagina's tellende, brochure uitgegeven door het Cyprus Verkeersbureau wordt de geschiedenis van de wijn op het eiland beschreven en vindt u vier routes door de belangrijkste wijnregio's van Cyprus. "The Cyprus Wine Story" is een handige gids over wijn op Cyprus, die de rijke en langste geschiedenis van onafgebroken wijnproduktie in de wereld roemt.

De bekendste Cypriotische wijn is de zoete en rode Commandaria, welke in de oudheid ook wel "Nama" werd genoemd. Het herinnerde Marcus Antonius zo sterk aan de kussen van zijn legendarische geliefde Cleopatra dat hij haar het hele eiland maar schonk. Er zijn echter nog tientallen andere wijnen van wereldklasse die van Cyprus komen. Deze wijnen zijn vaak geproduceerd uit druiven die van oorsprong op het eiland thuis horen.

De meeste wijngaarden op Cyprus zijn klein en op sommige plaatsen worden deze nog steeds geploegd met een os of ezel. De grootste gebieden met wijngaarden vind je in het zuiden en zuidwesten op de hellingen van het Troodosgebergte. De brochure beschrijft vier wijnroutes waarvan de eerste route leidt langs de vier grootste wijnhuizen op het eiland met proeflokalen in het centrum van Limassol.

De andere routes zijn ideaal om met de auto te ontdekken. Een van de routes leidt u ten oosten van Limassol langs het authentieke bergdorpje Omodos met zijn antieke wijnpers, weer een andere route brengt u in de buurt van Pafos in Kathikas, in dit in de bergen gelegen dorpje vindt u twee wijngaarden. Wijn proeven is in principe mogelijk bij alle wijngaarden op Cyprus.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie