Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Hans Verploeg stopt als IFJ-penningmeester

Datum nieuwsfeit: 31-05-2001
Bron: Nederlandse Vereniging van journalisten
Zoek soortgelijke berichten
Nederlandse Vereniging van journalisten

Verploeg IFJ-penningmeester af

Hans Verploeg stopt als penningmeester van de Internationale Federatie van Journalisten (IFJ), na een periode van zes jaar. Dit onder meer doordat dat een onafhankelijke journalistieke positie door sommige leden lijkt te zijn ingeruild voor politieke overwegingen. Eind vorig jaar leidde een voorstel van IFJ-secretaris Aidan White tot een bestuurscrisis. White wilde een steunverklaring afgeven voor de Palestijnse journalistenorganisatie. Dit initiatief werd door een meerderheid gesteund, maar Hans Verploeg zag een specifieke steunverklaring aan de Palestijnse journalistenbond in dit stadium als een politieke keuze. De Palestijnse journalistenvereniging werd niet alleen ondemocratisch ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie