Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Flevoland

Datum nieuwsfeit: 31-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Flevoland: Gehele Regio 31-05-2001 Dagelijkse Persberichten
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Auto in brand na aanrijding
LELYSTAD Dinsdagmiddag is een auto na een aanrijding in brand gevlogen. Een 74-jarige automobilist reed vanaf de Kempenaar de Stationsdreef op en zag daarbij een 19-jarige automobilist uit Lelystad over het hoofd. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De auto van de 19-jarige schoot door de middenberm tussen verkeersborden door, langs een lantaarnpaal en kwam een meter voor een gebouw tot stilstand. Vervolgens ontstond er spontaan een brandje onder de motorkap. Omstanders hebben het vuur geblust, waarna de brandweer het heeft nageblust. De 19-jarige is ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld voor lichte verwondingen aan zijn hoofd. De brandweer heeft het wegdek schoongespoten en de reinigingsdienst van de Gemeente heeft een deel van de berm afgegraven omdat de auto olie had verloren. Beide voertuigen zijn afgevoerd.

Aanrijding Domineesweg
URK Op de Domineesweg heeft zich woensdagmiddag een aanrijding voorgedaan. Een 61-jarige automobilist uit Huizen reed over de Domineesweg vanuit Nagelen en wilde de oprit van de A6 oprijden richting Lelystad. Hierbij zag hij een 34-jariger automobilist uit Urk over het hoofd. Een aanrijding was niet meer te voorkomen. De twee passagiers van de Urker (leeftijd en woonplaats niet bekend) zijn met onbekend letsel overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis. Beide bestuurders liepen lichte verwondingen op. De autos zijn afgevoerd en de brandweer heeft het wegdek schoongespoten.

Man vermist op Ketelmeer
URK Sinds woensdagavond wordt een 41-jarige man uit Urk vermist. Om 22:10 uur kwam bij de regionale meldkamer van de politie een melding binnen dat er op het Ketelmeer een bootje rond vaarde zonder bemanning. Daarop zijn de waterpolitie, de kustwacht en de reddingsmaatschappij van Urk gaan zoeken met reddingsboten en een helicopter. De politie is met 11 personen aan wal gaan zoeken naar getuigen en mogelijke aanknopingspunten. Volgens getuigen was het speedbootje uitgevaren met maar één passagier aan boord. Om circa half twaalf werd er een jas gevonden die vermoedelijk afkomstig was van het bemanningslid. In die jas zat het rijbewijs van een 41-jarige man uit Urk. Zijn familie zoekt inmiddels ook mee met een boot. Om 01:00 uur is de zoekactie onderbroken. Vanaf 08.00 uur donderdagmorgen is de zoektocht weer voortgezet met een helicopter van de Koninklijke Marine en twee reddingsboten. Tot nu toe (donderdag 10:15 uur) heeft dat helaas nog niets opgeleverd.

Meerpaal onder water
DRONTEN Op het Meerpaalplein heeft een gesprongen waterleiding woensdagmiddag voor veel overlast en schade gezorgd. Tijdens een onderzoek naar sondeerpunten (heipunten voor fundering) is een hoofdwaterleiding doorboord. Door de hoge waterdruk stond het Meerpaalplein in mum van tijd onder water. Het water stroomde vervolgens de lager gelegen Meerpaal in. De politie heeft het gebied afgezet en de brandweer heeft het water weggepompt. De Meerpaal heeft waterschade opgelopen. De omvang van de schade is op dit moment nog niet bekend. Door de hoge waterdruk was er in het trottoir een gat ontstaan. Een 88-jarige man uit Dronten reed op zijn fiets door afzetting door en viel in het gat. Hij is ter plaatse behandeld door ambulancepersoneel.

Schuurbrandje
DRONTEN Aan de Colijnweg is woensdagnacht een schuurtje door brand verwoest. Een toevallige passant merkte de brand op en belde de politie. De brandweer heeft de brand kunnen blussen. In de schuur stonden onder meer een auto, een vouwwagen en een grasmaaier. De gasfles in de vouwwagen is ontploft. Hoe de brand is ontstaan is nog niet duidelijk.

Aanhouding vreemdeling na aanrijding
LELYSTAD De politie heeft woensdagmorgen een nog onbekende man aangehouden nadat hij betrokken was geweest bij een aanrijding. De man bleek illegaal in Nederland te verblijven. Hij had op de Swifterringweg/Houtribweg ter hoogte van de A6 een aanrijding veroorzaakt. Hij verklaarde dat hij toen hij vanaf de A6 de Houtribweg wilde opdraaien, verblind was door de zon en daardoor een vrachtwagencombinatie over het hoofd had gezien. Op het moment dat de politie ter plaatse kwam was de man verdwenen. Hij kwam echter een half uur later weer aangewandeld. Hij kon zich niet legitimeren en bleek illegaal in Nederland te verblijven. De man is overgedragen aan de vreemdelingendienst en voor een identiteitsonderzoek in bewaring gesteld.

Aanrijding tussen fietsers
LELYSTAD Woensdagmiddag zijn twee fietsers gewond geraakt nadat ze met elkaar in botsing waren gekomen. Ze kwamen elkaar tegen op de kruising Tjalk met het fietspad. Hun zicht werd waarschijnlijk belemmerd door geparkeerde autos. Een 24-jarige Lelystedelinge is met pijn in haar rug en benen overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis. De 20-jarige Lelystedelinge liep slechts enkele schaafwondjes op.

Brandstichting
LELYSTAD Op de Ijsselmeerdijk heeft zich woensdagavond een autobrand voorgedaan. De politie gaat ervan uit dat het hier gaat om brandstichting. Er hebben zich persoonlijke ongelukken voorgedaan. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Rijden onder invloed
ALMERE Op de Madridweg is woensdagnacht een 33-jarige automobilist uit Drachten aangehouden voor rijden onder invloed. Op het politiebureau blies hij 680 ug/l (1,55 promille). Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.

Conducteur mishandeld.
ALMERE Woensdagavond is bij Station Parkwijk een 40-jarige conducteur door een nog onbekende man mishandeld. Op het moment dat de conducteur een boete uitschreef omdat de man zonder kaartje reed, vloog de man hem aan en ontstond er een worsteling. De conducteur is overgebracht naar het Flevoziekenhuis. Hij had een gebroken pink, gekneusde ribben en liep enkele schaafwonden op. Politie Flevoland heeft samen met de Spoorpolitie een onderzoek gestart.

Aanrijding met aanhouding
ZEEWOLDE Een 43-jarige man uit Almere is aangehouden nadat hij betrokken was geweest bij een aanrijding op de Gooiseweg. Hij kwam om nog onbekende reden op de andere weghelft en raakte daarbij de auto die bestuurd werd door een 76-jarige Amsterdammer. Toen de politie ter plaatse kwam vluchtte de 43-jarige opeens het bos in. Na een korte achtervolging kon de man aangehouden worden. Hij is voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie