Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Heuvelrug

Datum nieuwsfeit: 31-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 31-05-2001

Politiebericht Utrecht: district Heuvelrug, 09.00 uur
Grote bromfiets- en scootercontrole

VEENENDAAL Op woensdagochtend werd tussen 07.00 uur 12.00 uur een grote bromfiets- en scootercontrole gehouden door de politie van het district Heuvelrug en het Regionale scooterteam van de politie. Met behulp van motorrijders werden de bestuurders vanaf diverse locaties gebracht naar het controlepunt op de Nijverheidslaan.

In totaal werden 99 bromfietsen en scooters gecontroleerd. Hiervan bleken 37 brommers een te hoge constructiesnelheid (zijn opgevoerd) te hebben. Er werden 37 onjuiste uitlaten direct gedemonteerd en drie aanhoudingen verricht omdat de bestuurders op een brommer of scooter reden met een vals framenummer. Deze drie bestuurders zijn meegenomen voor nader verhoor en onderzoek

Verder kregen tien bestuurders een bekeuring voor het niet dragen van de helm. Vier brommers en scooters hadden een onjuiste of geen gele/oranje plaat, vier waren niet verzekerd en twee bestuurders hadden geen bromfietscertificaat of hadden die niet bij zich. Ook kregen elf bestuurders bekeuringen voor diverse overtredingen zoals het rijden met te gladde banden of rijden over fietspad waar dat niet was toegestaan.

Illegale opslag vuurwerk aangetroffen

VEENENDAAL Op woensdagmiddag is tijdens een zoeking in een hal op een bedrijventerrein in Veenendaal een illegale opslag van consumentenvuurwerk aangetroffen. In totaal werden 28 dozen met een netto gewicht van 60 kilo in beslag genomen. Een 33-jarige verdachte uit Veenendaal is verzocht om op het politiebureau een verklaring te komen afleggen.

Ongeval met letsel

RHENEN Op woensdagmiddag is een 17-jarige jongen uit Rhenen gewond geraakt door een aanrijding met een personenwagen. De 69-jarige bestuurder uit Hilversum verleende bij de kruising Nude/Grebbedijk geen voorrang aan de jongen die op een snorfiets van rechts kwam.

Hierdoor kwam de jongen ten val en liep letsel op aan gelaat en armen. Hij is voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis in Ede gebracht.

Snelheidsovertreding

MAARSBERGEN Op woensdagavond heeft de politie van district Heuvelrug in samenwerking met het KLPD een 27-jarige man uit Waddinxveen aangehouden die in zijn auto met hoge snelheden over de Utrechtse snelwegen reed.

Een surveillerende agent in een onopvallende politieauto werd op de A12 met hoge snelheid ingehaald ter hoogte van de afslag Maarsbergen. De matrixborden gaven de maximumsnelheid van 90 km/u aan terwijl de bestuurder rond de 160 km/u passeerde.

Ter hoogte van Woerden kon de man met behulp van een voertuig van het KLPD aan de kant worden gezet. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie