Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht stad Utrecht

Datum nieuwsfeit: 31-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 31-05-2001

Politiebericht Utrecht: district Utrecht stad 10.00 uur
Politie lost tiental woninginbraken op

Sinds december vorig jaar zijn in de wijk Zuilen ruim honderd woninginbraken gepleegd, waarbij op een vergelijkbare manier te werk werd gegaan. Op 15- en 28 mei heeft de politie vier jeugdige verdachten, respectievelijk in de leeftijd van 13, twee van 15 en 26 jaar, allen uit Utrecht, aangehouden. Sinds de aanhouding van de vier, hebben er in Zuilen vanaf begin mei geen vergelijkbare woninginbraken meer plaatsgevonden. De politie verwacht nog enkele verdachten aan te houden.

Goed recherchewerk van het woning inbraken team van District Utrecht Noord leidde naar de identiteit van de verdachten. De politie ontdekte dat de vele inbraken op een vergelijkbare manier werden gepleegd en kreeg al snel enkele aanwijzingen. Bij een aantal van de woninginbraken werden de daders gestoord door thuiskomst van de bewoners of getuigen. Uit de verklaring van aangevers dan wel getuigen bleek telkens dat de leeftijd varieert van 12 tot 20 jaar oud. Ook de voetsporen die de politie aantrof wezen op jeugdige daders.

De aangehouden verdachten hebben inmiddels een tiental inbraken bekend. Verwacht wordt dat verder verhoor van deze vier en de aanhouding van nog enkele verdachten ertoe leidt dat nog meer inbraken in Zuilen worden opgelost.

Wandelaar avondvierdaagse vindt oefenhandgranaat

UTRECHT - Gisteravond heeft een onbekend gebleven kind, dat meeliep met de avondvierdaagse, in de omgeving van het Populierenbos aan de kant van de Kromme Rijn een op een handgranaat gelijkend voorwerp gevonden.

Omstreeks half elf werden agenten op de Koningsweg aangesproken en kregen zij van een wandelaar het voorwerp overhandigd. Ondanks het feit dat zij vermoedden dat het geen echte granaat was, werd de EOC gewaarschuwd. Deze stelde na onderzoek vast dat het om een zogenaamde oefenhandgranaat ging, waarbij beslist geen sprake is van explosiegevaar.

Minderjarigen plegen winkeldiefstal

UTRECHT Gisterenmiddag heeft de beveiliging van Hoog Catharijne een 13-jarige jongen aangehouden, die in een winkel aan het Gildenkwartier een grote hoeveelheid telefoonkaarten had weggenomen.

Omstreeks twee uur kwamen twee jongens in de winkel en zeiden geïnteresseerd te zijn in een mobiele telefoon. Toen de winkelbediende naar achter liep om een telefoon te pakken, zag zij dat één van de twee jongens achter de balie stond en een doos met telefoonkaarten wegnam.

Toen de winkelbediende de jongen vastpakte liep de tweede dader naar het magazijn en pakte drie dozen met mobiele telefoons uit een stelling. Beide daders zagen uiteindelijk kans om met medeneming van de gestolen goederen te vluchtten.

Aan de hand van het signalement kon één van de twee daders door de beveiliging van HC worden aangehouden. In zijn fouillering werd een grote hoeveelheid telefoonkaarten aangetroffen. De dader, een 13-jarige jongen uit Utrecht, werd overgedragen aan de politie.

Verkeerscontrole

UTRECHT Gistermiddag heeft de politie op de Croeselaan een verkeerscontrole gehouden. Van de 650 gecontroleerde weggebruikers werden 25 automobilisten bekeurd voor het niet dragen van de veiligheidsgordel. Twee bestuurders van een bromfiets werden bekeurd voor het niet dragen van een helm.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie