Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Maporama biedt online kaarten en routes voor elke website

Datum nieuwsfeit: 31-05-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Maporama biedt bedrijven on line kaarten van de hele wereld en routes voor elke website

Grootste aanbieder on line kaarten- en routesystemen zet groeispurt in

Amsterdam, 31 mei 2001 - Nederlandse bedrijven kunnen vanaf vandaag hun klanten stap voor stap via on line wegenkaarten en routebeschrijvingen naar hun verkooppunten leiden. Deze on line diensten worden verstrekt door Maporama SA, Europa's grootste aanbieder van diensten voor on line wegenkaarten en routebeschrijvingen. Al zo'n 350 bedrijven maken gebruik van deze on line dienstverlening om hun klanten extra services te bieden en dus op een effectieve manier aan zich te binden. Maporama heeft onlangs een vestiging in Amsterdam geopend, na een financiële injectie van 7,7 miljoen euro in het kader van de Europese expansie.

Grotere ondernemingen zoals bijvoorbeeld winkelketens, reisorganisaties, banken, verzekeringsmaatschappijen, makelaars, benzinestations en verder ieder bedrijf met meerdere verkooppunten dat beschikt over een website, kan gebruik maken van de diensten van Maporama. Onder andere Shell Gaz, Europcar, Packard-Bell en Lycos nemen de nieuwe service al af.

Maporama is met haar service in staat elk adres in Nederland, zelfs in de kleinste dorpen, te lokaliseren, de juiste kant van de straat te bepalen en een gedetailleerde deur-tot-deur routebeschrijving tussen dit adres en elke andere plaats in Nederland tot in andere Europese landen te genereren. Dit is mogelijk door een nagenoeg complete geografische dekking van het Europese wegennet.

"Met het oog op onze internationale expansie hebben we onlangs een nieuwe financieringsronde afgerond waarbij 7,7 miljoen euro is binnengehaald," verklaart president-directeur Laurent Vermot-Gauchy van Maporama. "We zijn nu klaar om de Europese markt te veroveren en daar een stevige positie op te bouwen. Dat is een ambitieus streven, maar ik heb een hele goede reden om optimistisch te zijn: de afgelopen maanden hebben klanten uit verschillende Europese landen ons spontaan naar onze oplossingen gevraagd. Door een groot verkoopapparaat op de markt te zetten, kan Maporama niet alleen aan deze vraag voldoen maar ook, wat nog belangrijker is, de ontwikkeling versnellen en in korte tijd het beoogde aantal klanten binnenhalen."

Over Maporama:
Maporama SA houdt zich bezig met de ontwikkeling en verkoop van een compleet pakket geocentrische producten, dat ondernemingen een krachtig instrument in handen geeft om hun klanten van dienst te zijn en dus aan zich te binden. Maporama's gedetailleerde plattegronden en routebeschrijvingen geven een website een enorme toegevoegde waarde, omdat ze geïnteresseerde bezoekers de weg wijzen naar concrete adressen en relevante lokale informatie bieden op welke plaats de klant zich ook bevindt.

Maporama biedt de meest volledige geografische dekking in Europa. De cartografische database bevat meer dan 635.000 plaatsen in alle landen van de wereld, plus gedetailleerde plattegronden van meer dan 50.000 steden in Europa en Noord-Amerika. Dankzij Maporama kunnen alle ondernemingen en alle internetgebruikers via elk op het net aangesloten apparaat beschikken over uitstekende kaarten van de hele wereld. De producten van Maporama zijn volkomen compatibel met alle vaste en mobiele apparatuur, zoals gewone pc's, Mac, pocket pc, Windows CE, Psion, Palm Pilot, Wap-telefoons, set-top-boxes enz. Maporama beschikt over een hoofdkantoor in Parijs en is daarnaast via een netwerk van vestigingen (London, Hamburg, Madrid en Amsterdam) aanwezig om de Europese markt.

Meer dan 350 bedrijven, waaronder Shell Gaz, Europcar, Packard-Bell, Ryanair, Thomson Multimedia en Lycos hebben inmiddels gekozen voor de op maat gesneden oplossingen van Maporama om de tevredenheid en trouw van hun klanten te vergroten. Maporama beschikt over een hoofdkantoor in Parijs en is daarnaast via een netwerk van vestigingen (Londen, Hamburg, Madrid, Amsterdam) aanwezig op de Europese markt.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie