Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kade vijver Heiligharn in Den Helder opgeknapt

Datum nieuwsfeit: 31-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Helder

Kade vijver Heiligharn opgeknapt

betreft: week: week 22

Sinds maandag 28 mei is de firma Meijer uit Den Helder druk bezig met de herinrichting van de kade rondom de vijver Heiligharn. Vorig jaar heeft het Waterschap Hollands Kroon de kademuur al vervangen en twee meter naar voren verplaatst. Ook Woningstichting betaalt mee aan de nieuwe inrichting.

Uitvoering De werkzaamheden zijn gestart bij de onderdoorgang bij het Heiligharn. Er wordt via het gezondheidscentrum langs de kade naar het nieuwe woonzorgcentrum gewerkt. Tijdens de werkzaamheden blijven de bergingen van bewoners gewoon bereikbaar. Het winkelcentrum is dus tijdelijk via de kade niet bereikbaar.

Resultaat In het ontwerp zijn hoogteverschillen aangebracht. Om die te kunnen overbruggen komen er trappen en hellingbanen. Ook komen er stenen bakken met beplanting, net zoals dat nu is. Achter de bestrating op de kade komen in het groene talud bomen. Die komen in de plaats voor enkele bomen die gekapt moeten worden. De kapvergunning hiervoor is overigens al verleend. Op de kade komen bankjes en sierlantaarnpalen te staan. De bestaande bankjes worden weer hersteld. Een ingekleurde tekening van hoe alles er straks komt uit te zien, kunt u bekijken in het kantoor van de bewonersvereniging De Schooten Samen Sterker aan het Heiligharn 242. Het kantoor is iedere werkdag geopend van 9.00 tot 10.00 uur. Ook tijdens het spreekuur dat iedere donderdag van 9.30 tot 11.30 uur is, kunt u de tekening komen bekijken.

laaste verandering: mei 31, 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie