Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Volvo zet FM7 reinigingsdemo in

Datum nieuwsfeit: 31-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
BedrijfsautoRAI

31-5-01

Volvo zet FM7 reinigingsdemo in

Met de introductie van de nieuwe FL-serie en de nieuwe configuraties in de FM-serie heeft Volvo een sterke positie veroverd in het waste & recyclingsegment. De productvoordelen zijn groot. Zo is er een ruime keuze in chassis en motorvermogens. Het demo-chassis betreft een FM7 6x2 chassis met een gestuurde voorloopas. De truck is uitgerust met de D7C 290pk en met een Powertronic versnellingsbak. De Volvo Powertronic is een automatisch schakelende versnellingsbak die ook tijdens het schakelen zorgt voor tractie. Uiteraard voldoet de motor aan de Euro 3 emissienormen. Af fabriek zou bovendien een CRT-filter kunnen worden gemonteerd. De truck is verder uitgerust met retarder en een stop en go-functie.

Ergonomische klasse
De cabine is vijftien centimeter langer dan een normale dag-cabine. Op de motortunnel is een derde stoel te vinden. Volvo heeft met de FM-serie een cabine geïntroduceerd die extreem laag is en daardoor een uitstekende in- en uitstap biedt. Ook de ergonomie van het dashboard in combinatie met de chauffeursstoel (goedgekeurd door de BGZ) is van grote klasse.

Haller-opbouw
De demo is voorzien van een Haller X-2 kraakpersopbouw met een inhoud van 20 kuub. Omdat de truck wordt ingezet voor demonstratiedoeleinden kan de Haller opbouw worden voorzien van verschillende Terberg beladingssystemen. Het betreft hier een Terberg TCA-DE/DEL beladingssysteem (combi), of een TA-DE beladingssysteem (mini containers). Het Orlaco camera-systeem completeert de truck zodat deze voldoet aan de zwaarste eisen op het gebied van huisvuilinzameling. Dit camerasysteem is uitgevoerd met een achterzicht- en een zijzichtcamera. De zijzichtcamera maakt de dode hoek zichtbaar en wordt geactiveerd door het richtingaanwijzersignaal naar rechts.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie