Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Contra-analyse Frank de Boer leidt tot grotere onzekerheid

Datum nieuwsfeit: 31-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

NMI

Contra-analyse F. de Boer leidt tot grotere onzekerheid

Contra-analyse Frank de Boer leidt tot grotere onzekerheid.

Nu het resultaat van de tweede analyse van het nandrolongehalte in de urine van Frank de Boer ca. 17% lager ligt dan het resultaat van de eerste analyse (7,1 vs 8,5 ng/ml), neemt de kans dat Edgar Davids ten onrechte positief is geanalyseerd alleen maar toe. Een verschil van 17% tussen twee analyseresultaten wijst op een relatieve meetonzekerheid van minimaal 24%, wat zeker op het niveau van 2 ng/ml niet ongebruikelijk is.

De eerder gemaakte schatting, dat de kans dat Davids ten onrechte positief is geanalyseerd ca. 10% bedraagt, wordt hierdoor bevestigd. De conclusie, dat op basis van een resultaat van 2,35 ng/ml, dat zeer dicht bij de grenswaarde van 2 ng/ml ligt, niet besloten kan worden tot schorsing e.d., wordt versterkt.

Nederlands Meetinstituut acht het in het licht van deze twijfelachtige conclusies absoluut noodzakelijk dat een volledige evaluatie van de meetonzekerheid plaatsvindt voordat definitieve conclusies worden getrokken.

Ter verduidelijking: het gebruik om de meetonzekerheid niet in het nadeel van een mogelijke overtreder te laten werken is volledig ingeburgerd in het Nederlandse en internationale recht. b.v. op een weg met een snelheidslimiet van 100 km/h wordt men pas bekeurd als het meetresultaat, gecorrigeerd voor de meetonzekerheid, groter is dan de limietwaarde. In de praktijk betekent dat, dat er pas bekeurd kan worden bij een gemeten snelheid van ca. 106 km/h.

31 mei 01 13:25

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie