Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Provincie Limburg eist doorgifte L1 tv in Mook en Middelaar

Datum nieuwsfeit: 31-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Limburg
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Limburg

PROVINCIE EN GEMEENTE EISEN DOORGIFTE L1 TV IN MOOK EN MIDDELAAR

PROVINCIE EN GEMEENTE EISEN DOORGIFTE L1 TV IN MOOK EN MIDDELAAR

Gedeputeerde Staten van Limburg en de gemeente Mook en Middelaar hebben het Commissariaat van de Media in Hilversum verzocht om kabelexploitant UPC te sommeren om de ontvangst van de publieke regionale zender L1 TV in de gemeente Mook en Middelaar vóór 1 november 2001 te realiseren. Als UPC niet aan haar wettelijke verplichting voldoet zullen de gemeente Mook en Middelaar en de Provincie Limburg een rechtszaak tegen UPC aanspannen. De gemeente Mook en Middelaar heeft inmiddels ook een soortgelijke brief gestuurd naar het Commissariaat van de Media.

Op dit moment kunnen ongeveer 3000 kabelabonnees in de gemeente Mook en Middelaar L1 televisie niet ontvangen. Kabelexploitant UPC is wettelijk verplicht de zender via haar kabelnet door te geven. (de zogeheten must-carry-verplichting). Het Commissariaat voor de Media is op grond van de Mediawet de instantie die hierop toezicht uitoefent. Vandaar dat provincie en gemeente in eerste instantie aan het Commissariaat hebben gevraagd de wettelijke middelen tegen UPC te gebruiken. Het Commissariaat kan in deze kwestie een boete van maximaal f 50.000,-- per overtreding opleggen.
Eerder overleg tussen de gemeente Mook en Middelaar en de Provincie Limburg met UPC hebben niet geleid tot een oplossing. UPC vindt de technische kosten van de doorgifte te hoog.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie