Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Acties in ziekenhuizen gaan door

Datum nieuwsfeit: 31-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
ABVAKABO FNV

Acties in ziekenhuizen gaan door; werkgevers muisstil (31 mei)

Zoetermeer, 31 mei 2001

Acties in ziekenhuizen gaan door
Werkgevers houden zich muisstil

Na bijna vier weken actie is er nog geen enkele beweging gekomen in de onderhandelingen over de CAO-ziekenhuizen. De NVZ houdt zich muisstil (met uitzondering van de advertentiecampagne half mei). In andere delen van de zorg zijn zonder acties wel CAO-akkoorden tot stand gekomen. Akkoorden met een marktconforme loonsverhoging met daar bovenop een plus om het werken in de zorg aantrekkelijker te maken. Ook zijn goede afspraken gemaakt om de positie van leerlingen in de zorg te verbeteren. Voor de ziekenhuizen lukt dit nog steeds niet. Aan de bonden ligt het niet. Daarom zijn die andere akkoorden er ook gekomen. De bonden vinden dat de NVZ met een beter loonbod moet komen en daarom nu aan zet is.
De bonden hebben deze week met hun leden in de actiecomités besproken dat de acties doorgaan tot er een goede CAO is. In de eerste vier weken zijn er ongeveer 225 acties geweest in de ziekenhuizen. Deze acties zijn zorgvuldig en met veel inzet voorbereid en uitgevoerd door de leden van de bonden.

Nieuwe acties
De komende dagen zijn er vooral acties in het Oosten en het Zuiden van het land.
Verder hebben de vijf bonden de actiecomités in het land opgeroepen de komende week hun directies aan te spreken over hun opvattingen in het CAO-conflict. Onder het motto Staat uw werkgever achter zn eigen personeel? worden directies aangespoord om kleur te bekennen. De actiecomités in het land zijn op dit moment bezig met de voorbereiding van grootschalige acties in de tweede en derde week van juni. Zij hebben besloten in die weken een aantal regionale actiebijeenkomsten te organiseren waar de stakers dan bij elkaar komen.
Deze regionale actiebijeenkomsten vinden plaats op:
- dinsdag 12 juni in Breda;

- donderdag 14 juni in Haarlem;

- dinsdag 19 juni in Drachten;

- woensdag 20 juni in Zutphen;

- vrijdag 22 juni in Rotterdam.
Meer informatie hierover op een later tijdstip.

Actieoverzicht 1 tot en met 6 juni:

1 juni 2001
Arnhem: Rijnstate Ziekenhuis, een werkonderbreking van vier uur op twee chirurgische afdelingen (B6 en B7).
Den Bosch: Bosch Medicentrum, een ludieke actie van de keuken waarbij extra verstrekkingen worden geserveerd.
Hilversum: Ziekenhuis Hilversum, een zondagsdienst van 7.30 tot 17.30 uur op de verpleegafdeling PAAZ en GAAZ.
Venlo: Stichting Ziekenhuizen Noord-Limburg, zondagsdienst van 8.00 tot 18.00 uur op de röntgenafdeling m.u.v. geplande MRI, CT scan en echo i.v.m. lange wachtlijsten.
Zutphen: Gelre Ziekenhuizen, locatie Spittaal een zondagsdienst op de chirurgische afdelingen 5 Zuid en 5 Oost.


2 tot en met 4 juni: Pinksterweekend

5 juni 2001
Berg op Zoom: Ziekenhuis Lievensberg, een werkonderbreking van 13.00 15.00 uur van alle onderdelen en afdelingen, waarbij een demonstratieve personeelsbijeenkomst wordt georganiseerd.

6 juni 2001
Almelo: Ziekenhuis Groep Twente, een 24-uurs zondagsdienst op de verpleegafdeling 5 Oost (neurologie).
Enschede: Medisch Spectrum Twente, een 24-uurs zondagsdienst op de afdeling G3 (PAAZ) en de creatieve therapie.
Den Bosch: Bosch Medicentrum, een zondagsdienst van 8.00 tot 20.00 uur op de klinische verpleegafdeling gebouw A, op de locatie GZG en de 2 klinische afdelingen op de locatie CLL.
Terneuzen: Stichting Zorgsaam (divisie ziekenhuis Zeeuw Vlaanderen), een zondagsdienst van 8.00 tot 17.00 uur op de röntgen en het laboratorium van de locaties Antonius, de Honte en de buitenpoli Hulst.
Vlissingen: Ziekenhuis Walcheren, opschorten sectoroverleg voor een week op de afdeling klinische zorg.reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie