Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Pakket maatregelen voor ondernemers én werknemers Europa

Datum nieuwsfeit: 31-05-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
FNV

Herstructurering bedrijven - Pakket maatregelen voor ondernemers én werknemers Europa - (S.Willems@fnv.etuc.org)

Om de herstructurering van bedrijven soepeler te laten verlopen komt de Europese Commissie met voorstellen. Ook het recht op informatie en consultatie van werknemers moet wettelijk worden vastgelegd. MEER DYNAMIEK EN FLEXIBILITEIT
De Europese Commissie (EC) heeft een pakket initiatieven ontworpen om bedrijven én werknemers te ondersteunen bij de voorbereiding van de herstructurering van hun bedrijf. Het is de eerste keer dat de Commissie met dergelijke voorstellen komt. Daarmee wil de EC beter inspelen op het snel veranderende ondernemingsklimaat. "De huidige globalisering vraagt een dynamische en flexibele houding van de bedrijven, waar ook de werknemers bij betrokken moeten worden", aldus Anna Diamantopoulou, Eurocommissaris voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De ondernemers moeten in een vroeg stadium met de herstructurering beginnen en werknemers mogen hier niet de dupe van worden.

WETGEVING, SOCIALE DIALOOG EN WERKNEMERSRECHTEN
De initiatieven van de Commissie bestaan onder meer uit wetgevende maatregelen, activiteiten van sociale partners en een herziening van de besteding van middelen uit het Europees Sociaal Fonds (ESF). Door de snel veranderende situaties moet het ESF sneller gaan inspelen op de economische en sociale gevolgen van herstructureringen in een bepaalde sector of regio. Met name daar waar banenverlies het grootst is moeten ESF middelen worden ingezet. Van de sociale partners vraagt de Commissie een permanente sociale dialoog over alle aspecten van de arbeidsomstandigheden, employability en de ondernemingsstrategie. Op het terrein van wetgeving wil de Commissie het recht op informatie en consultatie voor werknemers vastleggen. Wil je meer weten, klik dan europa.eu.int/comm/employment_social/news/2001/may/121_en.html (hier). (31/05/2001)

Meer Europees nieuws? Ga naar www.fnv.nl/europa

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie