Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht

Datum nieuwsfeit: 31-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 31-05-2001 Persbericht hennepkwekerij Valkenburg (H.P. 15.00 uur) Donderdag, 31 mei 2001

Valkenburg, hennepkwekerij aangetroffen:
De politie van basiseenheid Valkenburg/Margraten heeft donderdagmorgen 31 mei 2001 op het industriegebied De Valkenberg in Valkenburg in een loods een hennepkwekerij bestaande uit ongeveer 2000 planten aangetroffen. De gehele kwekerij werd na overleg met Justitie vernietigd.
Vanmorgen omstreeks 11.30 uur deed de politie in een loods aan de Valkenberg een onderzoek. Aangetroffen werd een professionele hennepkwekerij die verdeeld was in twee compartimenten. De hennepkwekerij was verstopt achter grote stapels pallets die mogelijk zicht op de hennepkwekerij, zelfs bij geopende deuren, verborgen. De kwekerij bestond uit ongeveer 2000 middelgrote hennepplanten die in het totaal beschenen werden door 66 assimilatielampen. Verder trof de politie diverse koolstoffilters aan om de hennepgeur voor de buitenwereld te neutraliseren. Een uitgebreide afzuiginstallatie, een luchtverversingsinstallatie en diverse ventilatoren maakten verder deel uit van de kwekerij.
Bij onderzoek door medewerkers van Essent bleek dat de voor de hennepkwekerij benodigde stroom illegaal was afgetapt. Dit was op een gevaarlijk en onveilige manier gebeurd zodanig dat bij een mogelijke overbelasting door kortsluiting gemakkelijk brand had kunnen ontstaan.

Na het aantreffen van de kwekerij heeft de politie overleg gepleegd met de Officier van Justitie die bepaalde dat na monsterneming van de planten de gehele kwekerij vernietigd kon worden, hetgeen ook geschiedde.
Bij het onderzoek in de loods werden geen personen aangetroffen. De eigenaar van de hennepkwekerij is nog niet bekend. Er wordt een verder onderzoek naar ingesteld. Als deze bekend wordt zal Essent de eigenaar nog een gepeperde rekening toesturen wegens het stroomgebruik. De politie maakt proces-verbaal op.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie