Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

ABN AMRO introduceert zes model funds

Datum nieuwsfeit: 31-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: ABN AMRO
Zoek soortgelijke berichten
ABN AMROPress Room
Amsterdam, 31 mei 2001

ABN AMRO INTRODUCEERT ZES MODEL FUNDS
ABN AMRO Asset Management introduceert op 5 juni 2001 de Model Funds, een zestal nieuwe fondsen voor de particuliere belegger. Deze fondsen stellen de belegger in staat te kiezen uit zes beleggingsprofielen
-van uitgesproken defensief tot zeer offensief- met een eigen risico- en rendementsverwachting. Beleggers kunnen op deze manier zelf de optimale combinatie van risico en rendement bepalen, zonder de noodzaak het beursnieuws van dag tot dag te volgen.

De Model Funds zijn samengesteld uit diverse soorten beleggingen met verschillende karakteristieken. De belangrijkste beleggingen zijn in dit geval liquide middelen, obligaties, onroerend goed en aandelen. Sommige beleggingen voorzien een laag rendement maar hebben daarentegen weinig risico, terwijl andere soorten beleggingen zijn gericht op een hoog rendement met een hoog risico. Het profiel van de zes nieuwe fondsen varieert van zeer defensief (Model Fund 1) tot zeer offensief (Model Fund 6). De beleggingskennis en -expertise van de fondsmanagers van ABN AMRO zorgen ervoor dat het gekozen profiel blijft beantwoorden aan de keuze van de belegger.

De Model Funds worden genoteerd aan de effectenbeurs van Luxemburg en (onder voorbehoud) Amsterdam. De uitgifteprijs bedraagt EUR 50. De jaarlijkse vergoeding bedraagt 0,60% (Model Fund 1 & 2), 0,90% (Model Fund 3 & 4) en 1,20% (Model Fund 5 & 6). De introductieperiode duurt van 5 juni tot en met 29 juni 2001.

PerscontactenJochem van de Laarschot, telefoon: 020-6295207 , (jochem.van.de.laarschot@nl.abnamro.com)

ABN AMRO Bank N.V.
Press Relations (HQ1190)
Gustav Mahlerlaan 10
1082 PP Amsterdam
The Netherlands
Tel. +31 20 628 89 00
Fax. +31 20 629 54 86

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie