Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Workshopo Nederlands-Duitse cultuurverschillen

Datum nieuwsfeit: 31-05-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten


Afzender: (businessacademie@nedex.de)

Contactpersoon: Miriam Cornelissen

Workshop "Nederlands Duitse Cultuurverschillen"

Datum: 31.05.2001

Workshop
Nederlands Duitse Cultuurverschillen

Inleiding:
Duitsers zien Nederlanders als tolerant en positief, alle Nederlanders spreken Duits en in de ogen van menig Duitser is Nederlands een Duits dialekt.

Voor veel Nederlanders is het echter een hobby om anti-Duits te zijn. Men vindt Duitsers: nationalistisch, arrogant en betweterig. Duitsers zijn in de ogen van Nederlanders inflexibel, hebben geen humor, rijden allemaal een Mercedes, graven kuilen op het strand en blijven elkaar ondanks langjarige relaties met u (Sie) aanspreken.

Bovengenoemde stellingen zijn een mengsel van vooroordelen, feiten en clichés. Om de Duitse markt succesvol te kunnen bewerken, moet men juist deze culturele achtergrondinformatie kennen en begrijpen.

Spreker:
Carla Seifert, directeur drs. Carla Seifert Group zal u op deze dag (van 10:00 tot 17:00 uur) intensief met bovenstaande tegenstellingen en vooroordelen confronteren.

Onderwerpen:
Tijdens deze interactieve dag komen de volgende onderdelen aan bod:


* Inleiding Cultuurverschillen Nederland / Duitsland
* Case "Onderhandelen".

* Wat betekent dit voor uw dagelijkse praktijk? Concrete tips voor een succesvolle relatie met uw Duitse partner.
Vorig jaar door de deelnemers beoordeeld als één van de beste bijeenkomsten aan de Nederlands Duitse Businessacademie. Agenda
Nederlands Duitse Cultuurverschillen

Datum: 31 mei 2001 te Kleve
10:00 uur Ontvangst van de deelnemers
10:15 uur Opening en voorstelronde deelnemers
10:30 uur Inleiding Cultuurverschillen Nederland / Duitsland 12:30 uur Driegangen-diner
13:30 uur Vervolg Inleiding en Case "Onderhandelen" 15:00 uur Nuttige tips voor in de praktijk
16:15 uur Afsluiting en vragenronde
16:40 uur Informele borrel

Locatie:
De seminars worden gehouden in het Dienstleistungszentrum Poort van Duitsland-Poort van Holland, Siemensstraße 31 te Kleve (op 20 km afstand van Nijmegen). Parkeren is gratis.

Kosten:
¤ 435,00 / DM 850,00 per persoon. De bedragen zijn inclusief documentatiemateriaal, maaltijd en consumpties, echter exclusief Duitse "Mehrwertsteuer". Na ontvangst van de factuur dienen betalingen uiterlijk twee weken voor de dag van het desbetreffende seminar te zijn voldaan.

Kortingsregeling:
Bij aanmelding voor drie of meer seminars en/of workshops in één keer geldt een kortingsregeling van 10%. De kortingsregeling van 10% geldt ook voor leden van de organisaties die de Nederlands Duitse Businessacademie ondersteunen. (zie hiervoor onze internetsite: www.businessacademie.de)

Vragen:
Heeft u nog vragen, dan kunt u te allen tijde contact opnemen met één van onze medewerkers, tel.: 0049 2821 77570 of (businessacademie@nedex.de)

Nederlands Duitse Businessacademie

Siemensstr. 31

47533

Kleve

Telefoon: 0049-2821-77570reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie