Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

HBO-studenten strijden om Overijsselse Ondernemerschapsprijs

Datum nieuwsfeit: 31-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Hogeschool IJsselland
Zoek soortgelijke berichten
Hogeschool IJsselland


Deventer, 21 mei 2001

HBO-studenten strijden om Overijsselse Ondernemerschapsprijs 2001

Op donderdag 31 mei a.s. wordt de vijfde Provinciale SOHOS Ondernemerschapsdag 2001 in restaurant Boode te Bathmen gehouden. Deze slotmanifestatie staat geheel in het teken van een ondernemingsplancompetitie, uitgeschreven door drie HBO-instellingen te Overijssel. SOHOS staat voor Samenwerkende Overijsselse Hogescholen voor de Ondernemende Student. De drie deelnemende hogescholen zijn: de Saxion Hogescholen IJselland en Enschede en de Internationale Agrarische Hogeschool Larenstein te Deventer.

Tijdens deze Provinciale Ondernemerschapsdag strijden negen ondernemingen om het prijzengeld van tienduizend gulden. Iedere hogeschool heeft, tijdens voorrondes, de drie beste ondernemingsplannen uitgekozen die om de felbegeerde cheque gaan strijden. Een deskundige jury beslist wie de winnaar wordt van de ondernemingsplan-competitie, welke gesponsord wordt door de Rabobank en Arke Reizen.

Het programma start om 13.00 uur en staat in het teken van ondernemen. Enkele bekende ondernemers uit het land zullen hun visie geven op het ondernemerschap. Tevens zal Frits Korbach, bekend van het betaalde voetbal, op interessante wijze zal vertellen hoe je met succes, maar ook met tegenslagen, moet omgaan. De gehele dag wordt in goede banen geleid door Willy Oosterhuis van TV Oost.

Met de cursus 'Leren Ondernemen', die ook het volgend studiejaar weer wordt aangeboden, willen de hogescholen de ondernemingszin onder de studenten vergroten. Dit omdat slechts een gering aantal studenten kiest voor het starten van een eigen onderneming. De cursus neemt wekelijks vier uur in beslag en duurt ongeveer dertig weken. De studenten leren een ondernemingsplan op te stellen en krijgen adviezen van startende ondernemers.

Voor meer informatie over de inhoud van dit persbericht kunt u contact opnemen met:
Hogeschool IJselland Bureau Bestuursondersteuning/Communicatie,
dhr. J.P.J. Rombouts
Telefoon (0570) 66 31 20
Fax (0570) 66 35 22
Email (Communicatie@hsij.nl)

of
Irene Gerritsen en Angelien Siero, IJselland Academie
Tel. (0570) 66 36 95

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie