Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Deloitte & Touche daagt technologiebedrijven uit

Datum nieuwsfeit: 31-05-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten


Tina Bakker


-Persbericht-

Amsterdam, 31 mei 2001

Awardprogramma Deloitte & Touche brengt knelpunten van snelle groeiers in kaart

GEZOCHT: SUCCESVOLLE TECHNOLOGIEBEDRIJVEN

Wie kent ze wel? In Nederland gevestigde en winstgevende technologiebedrijven, met echte klanten in plaats van studieprojecten? Bedrijven die de rationaliseringsslag van vorig jaar hebben overleefd, hebben vaak een verhaal. Juist deze bedrijven worden uitgedaagd om deel te nemen aan de Deloitte & Touche Technology Fast 50. Dit awardprogramma vergelijkt de vijftig snelst groeiende technologiebedrijven op basis van omzetgroei in de laatste drie jaar als uitgangspunt voor waar het écht om draait: hoe ben je succesvol? Het programma leidt onder meer tot de publicatie van een rangorde en een netwerkevenement in september van dit jaar. Thema voor 2001 luidt: 'groeien na de hype'. Inschrijven kan tot en met 29 juni en is open voor alle technologiebedrijven uit sectoren zoals software, internet, biotechnologie, computers, medisch en wetenschap.

Groeien na de hype
Afgaande op het huidige beursklimaat zit het de technologiesector nog altijd niet mee. Het aantal IPO's loopt zichtbaar terug en investeerders handelen weer volgens de wetten van de oude economie. 'Groeien na de hype' is dan ook het thema van het huidige awardprogramma.

Centraal staat de vraag wat deze bedrijven anders doen dan anderen. Ook de vraag welke problemen zij tegenkomen bij hun snelle groei krijgt veel aandacht. Wat kunnen andere technologiebedrijven leren van deze snelle groeiers? En wat zijn de voornaamste verschillen en overeenkomsten?

Criteria voor deelname

1. Deelnemers voldoen aan de definitie van een technologiebedrijf, d.w.z.:
* Het bedrijf maakt een aan technologie gerelateerd product of;
* Het ontwikkelen van technologie levert de grootste bijdrage aan de omzet van het bedrijf (het succesvol toepassen van andermans technologie telt dus niet) of;
* Een substantieel deel van de inspanningen van het bedrijf is gewijd aan onderzoek (R&D).
2. Omzet in 1998 moet ten minste 50.000 bedragen.
3. Deelnemende bedrijven moeten (aantoonbaar) minimaal drie jaar bestaan.
4. Het hoofdkantoor van de organisatie moet in Nederland gevestigd zijn.
Een uitzondering op deze criteria wordt gemaakt voor de zogenaamde 'Rising Star': potentieel succesvolle bedrijven, die tussen één en drie jaar bestaan. In deze categorie worden vooral het concept, funding en het marketingplan beoordeeld.

Achtergrond Deloitte & Touche Technology Fast 50
Het awardprogramma van Deloitte & Touche draait al jaren met succes in Amerika en Canada (Fast 500). In Nederland is de organisatie in handen van de Deloitte & Touche Technology, Media & Telecoms Group. Het initiatief wordt gesteund door onder meer Quote Media, de Rabobank en Hypergrowth.nl van Alex van Groningen. Het Nederlandse Fast 50 programma verschilt op enkele punten van het Amerikaanse programma. "In Amerika ligt de focus uitsluitend op rangorde en omzetgroei, terwijl Nederlandse deelnemers ook geïnteresseerd zijn in de verschillen en overeenkomsten tussen succesvolle technologiebedrijven. Om deze reden hebben wij voor Nederland enkele accentverschuivingen aangebracht in het programma", zegt Karel Bakkes, partner Deloitte & Touche Technology, Media & Telecoms Group.

De winnaar van de Fast 50 Award wordt uitgenodigd om volgend jaar deel te nemen aan de internationale CEO Summit in Palm Beach Florida. Zij kan daar kennis en ervaring uitwisselen met de snelstgroeiende technologiebedrijven uit Noord-Amerika en winnaars uit andere landen.

Programma in hoofdlijnen
Maand Activiteiten
Juni Inschrijving Deloitte & Touche Technology Fast 50 Mei / Juni Nederlandse winnaars 2000 naar internationale CEO Summit (Fast 500) in Carlsbad California, USA
Augustus Bekendmaking rangorde snelstgroeiende technologiebedrijven September Prijsuitreiking winnaar + rising star tijdens Fast 50 Award Event Oktober Hypergrowth.nl 'Leadership Meeting': knelpunten bij snelle groei November Rabobank evenement: exclusieve themabijeenkomst deelnemers Fast 50

Meer informatie (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie