Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Oppervlakteaangifte akkerbouw campagne 2001 - 2002 verzet

Datum nieuwsfeit: 31-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Middenstand en Landbouw België

29/05/2001

PERSBERICHT

OPPERVLAKTEAANGIFTE AKKERBOUW
CAMPAGNE 2001 - 2002 (OOGST 2001)

De Minister van Landbouw en Middenstand vestigt de aandacht van de producenten op het feit dat er beslist is de uiterste inzaaidatum, die oorspronkelijk vastgesteld was op 31 mei 2001 wegens de ongunstige weersomstandigheden te verschuiven naar 15 juni 2001.


1. Verschuiving uiterste inzaaidatum


Theoretisch betreft de verschuiving van de uiterste inzaaidatum alle premiegerechtigde teelten maar het is vanzelfsprekend dat het in de praktijk beperkt zal zijn, naast de braak, tot de inzaai van de laatst uit te zaaien teelten als maïs, grassen enz.


2. Gevolgen voor de mededelingen van wijzigingen

De verschuiving van de uiterste inzaaidatum heeft ook gevolgen wat betreft de datum tot dewelke wijzigingen aan de oppervlakteaangifte zonder penalisatie kunnen medegedeeld worden.

2.1. Wijzigingen binnen de oorspronkelijk aangegeven oppervlakte en percelen, uitgezonderd verhoging van braakgelegde oppervlakte kunnen zonder penalisatie aanvaard worden tot 15 juni 2001 zowel voor aangiften "op papier" als op informatiedrager.

Na deze datum kunnen wijzigingen nog aanvaard worden gedurende een periode van 25 kalenderdagen mits toepassing van een penalisatie van
1% (op het geheel van de premieaanvraag) per werkdag vertraging.


2.2. Wijzigingen die percelen en oppervlakte toevoegen kunnen zonder penalisatie aanvaard worden tot 15 mei 2001 zowel voor aangiften "op papier" als op informatiedrager.

Na deze datum kunnen wijzigingen nog aanvaard worden gedurende een periode van 25 kalenderdagen mits toepassing van een penalisatie van
1% (op het geheel van de premieaanvraag) per werkdag vertraging.

Uitzondering

Toevoeging van percelen en oppervlakte door de producent die het recht op gebruik van die percelen na de einddatum voor de indiening heeft verkregen, zou kunnen gebeuren tot 15 juni 2001 zonder penalisatie in de volgende voorziene gevallen: ofwel ten gevolge van een ruilverkaveling uitgevoerd door tussenkomst van de bevoegde overheid ofwel ten gevolge van een uitbreiding van het bedrijf door overdracht van eigendom van gronden of door overdracht van genot van gronden in toepassing van de artikelen 31, 34 en 38 van de pachtwet of wanneer een pacht die normaal beëindigd is door het verstrijken van de pachtperiode onmiddellijk gevolgd wordt door het afsluiten van een nieuwe pacht).


2.3. Wijzigingen die bestaan uit de terugtrekking van percelen en/of oppervlakte met een vermindering van de steun tot gevolg kunnen steeds worden aanvaard als zij medegedeeld worden vóór de aankondiging van een controle.


2.4. Wijzigingen kunnen alleen worden aanvaard als zij schriftelijk worden medegedeeld aan het provinciaal bureau.


2.5. Als de producent een reeds aangegeven perceel voor 2001 door omstandigheden niet meer gebruikt in 2001 of een aangegeven gewas (door weersomstandigheden of wijziging van het teeltplan) vervangen is door een ander gewas dient dit onmiddellijk en in elk geval vóór controle aan het provinciaal bureau te worden gemeld.reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie