Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Samenwerking regionale ambulancezorg Leiden krijgt vorm

Datum nieuwsfeit: 31-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Leiden
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leiden

Samenwerking regionale ambulancezorg krijgt vorm

Donderdag 31 mei aanstaande zullen de 6 ambulancediensten en het bestuur van de Centrale Post Ambulancevervoer (CPA) in de regio Hollands-Midden een intentieverklaring ondertekenen waarin de wens om- en de wijze waarop samen te werken wordt uitgesproken.

Hiermee wordt, na een periode van onrust binnen de regio, een begin gemaakt met de vorming van de Regionale Ambulance Voorziening Hollands-Midden (RAV) waarin alle partijen zijn vertegenwoordigd. In deze RAV zullen de ambulancediensten en de CPA gezamenlijk de zorg dragen voor de ambulancezorg voor de bijna 800.000 inwoners van de 35 gemeentes in Hollands-Midden.

Daarbij zal de samenwerking op het gebied van opleidingen en kwaliteitszorg worden geïntensiveerd en zal een gezamenlijk stafbureau worden opgericht.

Alhoewel de minister van VWS wil dat in het gehele land op 1 januari 2003 de ambulancezorg door RAV-en wordt geleverd, zijn de wetgeving en financiering daartoe nog niet aangepast. Daardoor bestaat er nog geen duidelijkheid over de toekomstige rol van het lokale bestuur binnen de ambulancezorg.

Om die reden zullen de deelnemers aan de RAV Hollands-Midden t.z.t. middels een convenant met het bestuur van de CPA Hollands-Midden, waarin de 35 gemeentes vertegenwoordigd zijn en dat verantwoordelijk is voor de organisatie van de ambulancezorg in de regio, een aantal afspraken vastleggen.
Ook zal een convenant worden afgesloten met het GHOR-bestuur dat verantwoordelijk is voor de Geneeskundige Hulpverlening bij Grootschalige Ongevallen en Rampen (GHOR) zodat de inzet van ambulancezorg ook onder dergelijke omstandigheden is geregeld.

Uiteindelijk zal de RAV gaan optreden als regionale budgethouder voor de ambulancezorg en zullen de thans bestaande vervoersgebieden per subregio worden opgeheven.

Op 31 mei zal de start worden gemaakt met de intensivering van de regionale samenwerking waarvan wordt verwacht dat deze een belangrijke bijdrage zal leveren aan de handhaving en, waar noodzakelijk, verbetering van de kwaliteit van de ambulancezorg in Hollands-Midden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie