Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Koninklijke onderscheiding hr. Karni te Leiden

Datum nieuwsfeit: 31-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Leiden
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leiden

Koninklijke onderscheiding hr. Karni

Koninklijke onderscheiding voor de heer R.S. Karni

Drs. R.S. Karni, bibliothecaris Automatisering en Documentatie van het Koninklijk Instituut voor Taal-, Land- en Volkenkunde, is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.
Na een dienstverband van 33 jaar verlaat de heer Karni het Instituut wegens het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd. Voor het Instituut is de heer Karni van onschatbare betekenis geweest. Hij heeft de grondslag gelegd voor de vestiging van een "infrastructuur" voor de bestudering van het moderne Indonesië. Daarnaast heeft hij de bibliotheek van het Instituut - die wereldfaam geniet - gemoderniseerd, geautomatiseerd en zeer aanzienlijk uitgebreid. Bij de opzet van de Afdeling Documentatie Modern Indonesië heeft de heer Karni een consequent beleid tot internationalisering nagestreefd. In Jakarta richtte hij een nevenkantoor van het Instituut op, waardoor een grote stroom publicaties over Indonesië naar de Leidse bibliotheek op gang kon komen. Leemten in de collectie van het Instituut, die waren ontstaan in de periode van moeizame betrekkingen met Indonesië, werden door hem opgevuld. De collectie van het Koninklijk Instituut is via internet voor iedereen toegankelijk geworden. De collectie publicaties over Indonesië is de grootste ter wereld. De heer Karni richtte het vaktijdschrift Excerpta Indonesica op dat over de hele wereld wordt gelezen. Daarnaast bevorderde hij via de Southeast Asian Library Group de wereldwijde samenwerking tussen wetenschappelijke instituten met Zuidwest-Aziatische collecties. De heer Karni was een aantal jaren voorzitter van deze organisatie.

De uitreiking van de onderscheiding door burgemeester Postma vindt plaats tijdens de afscheidsreceptie van de heer Karni, welke zal worden gehouden op donderdag 31 mei a.s. in het gebouw van het Koninklijk Instituut voor Taal-, Land- en Volkenkunde, Reuvensplaats 2.
Gepland tijdstip van uitreiking: 16.30 uur.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie