Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ideaal cultureel profiel Groningen Stad in 2010

Datum nieuwsfeit: 31-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Groningen


30
MEI
16.48

Persbericht

Ideaal cultureel profiel Stad in 2010
29-05-2001

Onder het motto 'De Verdieping' discussieert de raadscommissie Financiën, Personeel en Cultuur (FPC) op donderdag 31 mei verder met wethouder Pattje en ambtenaren over het toekomstige cultuurbeleid van de stad. Doel van deze discussies is het ontwikkelen van een 'Ideaal Cultureel Profiel' van de stad in 2010. Drie gasten uit de landelijke cultuurwereld zullen meepraten. De discussie vindt plaats in de oude raadzaal in het stadhuis en begint om 16.30 uur.

Op 15 maart jl. was de eerste ronde van de discussie 'De Verleiding Stad van Kunst en Cultuur in 2010' met als motto 'De Verkenning'. Er werden toen drie verschillende scenario's voor het toekomstige cultuurbeleid besproken: 'Semper avanti, een basisscenario waarin het huidige cultuurbeleid verder wordt ontwikkeld zonder al te ingrijpende wijzigingen; in Groningers? Cultureel! wordt een ambitieus programma ter versterking van de cultuurparticipatie ontwikkeld en in 'Tussen Hamburg en Amsterdam' profileert Groningen zich als knooppunt op de lijn Hamburg-Amsterdam en als boegbeeld van het noorden, waarbij cultuurbeleid in dienst staat van dit algemene beleid.

Uit die discussie is een vierde scenario naar voren gekomen: 'Groningen, dé stad voor jong talent'. Volgens dit scenario ontwikkelt Groningen de komende jaren een zó gunstig kunstklimaat dat het dé stad in Nederland wordt waar jonge kunstenaars graag hun artistieke carrière willen starten.

Donderdag 31 mei zal de raadscommissie verder praten over de vier scenario's, waarbij de drie gasten Robert de Haas (Rotterdamse Kunststichting), Titus Yocarini (St. Kunst en Cultuur Noord Holland) en Henk van de Meulen (NPS), hun visie op de scenario's zullen geven. De bedoeling is om tot een verdieping van de vier scenario's te komen.

Op 13 juni is de derde ronde met als motto 'De Verbreding'. Met een tiental gasten uit het Groningse culturele veld zal dan verder worden gediscussieerd over de uitkomsten van de voorgaande rondes. De zaal kan dan ook mee discussiëren.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie