Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Opnieuw massa-aanval aan de grenslijn Batumerah - Mardika

Datum nieuwsfeit: 31-05-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Situatie Maluku

Donderdag 31-05-2001
Opnieuw massa-aanval aan de grenslijn Batumerah - Mardika. Na de aanval op de militairen wachtpost aan de grenslijn bij Hotel Amans, Talake en Galala Hative kecil afgelopen zaterdagavond waarbij ca. 11 overvallers om het leven zijn gekomen, is er gisteravond (woensdag 30-05), tegen 18.30 uur opnieuw een aanval gedaan op de bewoners die aan de grenslijn van Mardika-Batumerah wonen.Overvallers hebben op onschuldige mensen geschoten. Zo kreeg Hendrik Guna (52) een kogel in zijn been toen hij uit Hotel Cendrawasi, (waar hij is geevakueerd), probeerde te vluchten.

Gemengd Bataljon Yon-Gab 521 bij de wachtpost Batumerah-Mardika weet de overvallers te verhinderen door hen terug te schieten. Er onstond schieterijen over en weer, met het gevolg twee doden van de kant van de overvallers t.w. Ali (34) en La Usman (20) en een gewonde Abdul kadir Karim. Namen van slachtoffers hebben we doorgekregen van "Berita Ambon Antara".

Het bericht dat overvallers of terroristen Batumerah zijn binnengedrongen klopt niet. Het is juist het omgekeerde. De overvallers hebben geprobeerd Mardika binnen te dringen. Via radio SPMM worden de moslims gemeenschap middels dit soort berichten geprovoceerd.

Motorboot California opnieuw beschoten
Vanmorgen vroeg tegen 08.00 uur werd motorboot California opnieuw beschoten vanuit een speedboot van Poka-Rumahtiga naar Ruko. Er zijn geen slachtoffers gemeld.

Situatie Ambon 31-05-2001
Er wordt nog regelmatig geschoten en het geluid van ontploffende bommen is bijna elke avond te horen, maar ondanks dat gaat het leven gewoon door. Elke dag staan christenen en moslims klaar voor de transaktie's van goederen bij de grenslijnen. Er is nog steeds voedsel in overvloed. Er is nu ook veel fruit te koop zoals; mangoestang's, lansa, rambutan's, gandaria's en zelfs nog durians.

Elke avond wordt er wachtgelopen. Om 20.00 worden de gangen en wegen in de stad door de wijkbewoners gebarriceerd.En om 24.00 uur wordt de weg bij Pohon Puleh e.a. grenslijnen afgesloten door de aanwezige militairen. In de bergen en aan de kust wordt alles goed in de gaten gehouden. Men communiceert met elkaar via de HT's (Handy talky's).

Ambon, 31-05-2001

Paulien Joel-Parera
(pareradekker@home.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie