Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politie Limburg-Noord, Venlo: onderzoek mogelijke ontvoering

Datum nieuwsfeit: 31-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 31-05-2001 Mediaberichten 31 mei (16.30 uur)

VENRAY Onderzoek mogelijke ontvoering-2

VENRAY De politie zoekt getuigen in het onderzoek naar een vermoedelijke ontvoering van een 9-jarig jongetje van Chinese afkomst en woonachtig in Venray. De jongen heeft woensdagmorgen tussen 08.00 uur en 08.30 uur zijn ouderlijke woning verlaten om naar school aan de Eikenlaan te gaan. Daar is hij die ochtend niet aangekomen. Tijdens het buurtonderzoek trof de politie in struikgewas op de Beukenstraat de fiets van het jongetje aan.

Woensdagmiddag rond 13.30 uur kreeg de politie de melding dat het kind werd vermist, waarna direct een buurtonderzoek is ingesteld. Inmiddels is er een Recherche Bijstands Team van de Politie Regio Limburg-Noord geformeerd - bestaande uit 30 medewerkers dat de zaak verder in onderzoek neemt onder leiding van het Openbaar Minsterie. Meer mededelingen worden momenteel niet gedaan in verband met de veiligheid van het slachtoffer.

HELDEN-PANNINGEN: Drie jongens aangehouden: brandstichting opgelost

HELDEN - PANNINGEN Met de aanhouding van drie 17-jarige jongens uit Helden-Panningen heeft de politie een brandstichting in een school aan de Schoutenring opgelost. Het drietal, dat in de afgelopen dagen is aangehouden, werd donderdagmiddag voorgeleid aan de rechter commissaris in Roermond. Die heeft hen in vrijheid gesteld.

Oudjaarsdag, afgelopen jaar, brak kort voor het middaguur brand uit in de school. Daardoor ontstond een schade van enkele honderdduizenden guldens. Politie-onderzoek wees uit dat de brand was ontstaan door het afsteken van vuurwerk. Verder onderzoek, waarbij de gebiedsmentor en de jeugdzorgmedewerker van de politie in Helden-Panningen intensief rechercheerden, leidde, mede dank zij een aantal bereidwillige en oplettende getuigen, tot de aanhouding van het drietal. De jongens bekenden in hun verhoren de brand te hebben gesticht door het ontsteken van zogeheten wondertollen en deze door een rooster te gooien. Via een houten luchtschacht ontstond vervolgens brand in de kelder van de school. De politie heeft tegen de drie jongens proces-verbaal opgemaakt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie