Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Aandeel HP spectaculair gegroeid op nederlandse pc-markt

Datum nieuwsfeit: 31-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Hewlett-Packard


AANDEEL HP SPECTACULAIR GEGROEID OP NEDERLANDSE PC-MARKT

Desktop, notebook PCs en PC-servers van HP groeien sneller dan markt en concurrenten

Amstelveen, 31 mei 2001 Hewlett-Packard groeit spectaculair op de Nederlandse PC-markt (desktop, notebooks en PC-servers). Dat blijkt uit een onderzoeksrapport van IDC. HP groeit sneller dan de markt en sneller dan de concurrenten. Al met al steeg HP van de zesde naar de derde positie op de Nederlandse PC-markt.

Desktops
In het eerste kwartaal van 2001 is de verkoop van HP desktop -PCs met 91,4% gegroeid, waardoor het marktaandeel van HP steeg tot 12,6 %. Het bedrijf neemt hiermee een tweede plaats in op de ranglijst (vierde plaats in het eerste kwartaal 2000). In het zakelijke segment heeft HP met desktop PCs een marktaandeel van 13,1%; goed voor een derde positie. In het consumentensegment neemt HP met de thuis-PCs ook een derde positie in, met een marktaandeel van 11,2 %. Deze positie heeft het bedrijf, sinds de introductie zeven maanden geleden, bereikt met de HP Pavilion multimedia thuis PCs, de snelste groeier in de consumentenmarkt.

Omnibooks en Netservers
De notebooks, HP Omnibook, stegen van nummer acht naar nummer vijf. Op een markt met een groei van 1,3%, groeiden de HP Omnibooks in het eerste kwartaal ruim 137% ten opzichte van het jaar ervoor. Ook de verkoop van PC-servers, HP Netserver, groeide harder dan de markt. Deze komen hiermee op de derde plaats op de ranglijst.

IDC
IDC is toonaangevend leverancier van onder meer bedrijfstakanalyses, marktgegevens en strategische- en tactische richtlijnen voor bouwers,leveranciers en gebruikers van informatietechnologie. IDC levert betrouwbaar en invloedrijk inzicht en advies op het gebied van e-business, internet en technologie en kan organisaties helpen verantwoorde, strategische beslissingen te nemen. Voor uitvoer van haar onderzoeken maakt IDC gebruik van meer dan 600 analisten in 43 landen. IDC levert analyses aan onder andere IT-organisaties, e-businessonder-nemingen en financiële instellingen.

Informatie over IDC Benelux is te vinden op www.idcresearch.nl .

Hewlett-Packard
Hewlett-Packard is toonaangevend leverancier van oplossingen en diensten voor computing en imaging. HP maakt technologieën toegankelijk voor individuen en organisaties. Hiervoor ontwikkelt HP gebruikersvriendelijke apparaten, nuttige
e-services en oplossingen voor een always-on internetinfrastructuur.

HP behaalde in 2000 een omzet van circa 48,8 miljard dollar. In Nederland heeft HP vijf vestigingen waar zo'n 3000 mensen werken. De omzet van
Hewlett-Packard Nederland bedroeg in 2000 ruim 2,2 miljard gulden.

Print Arrow print versie

Privacy verklaring Juridische voorwaarden © 1994-2001 Hewlett-Packard Company

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie