Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Meer informatie voor Nieuwegeiners met een handicap

Datum nieuwsfeit: 31-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Nieuwegein
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Nieuwegein

Meer informatie voor Nieuwegeiners met een handicap

Lokale organisaties die de belangen van Nieuwegeinse gehandicapten behartigen zijn niet goed bekend bij de doelgroep. Dat geldt ook voor vrijwilligersorganisaties die actief zijn in de dienstverlening. Organisaties, gericht op gehandicaptensport, zijn eveneens relatief onbekend, terwijl er mensen zijn die wel graag willen sporten. Ook denken veel gehandicapten dat ze voldoende geïnformeerd zijn over mogelijkheden in Nieuwegein, terwijl dat niet zo is. Dit blijkt uit een onderzoek dat de gemeente Nieuwegein eind 2000 heeft gehouden onder de mensen van 45 jaar en jonger die cliënt zijn van het Bureau Voorzieningen Gehandicapten. Om beter aan de wensen van de gehandicapten tegemoet te komen wilde de gemeente meer weten over wat zij belangrijk vonden en erachter komen welke knelpunten zij ervaren.

In het onderzoek is ook gevraagd naar suggesties voor verbetering. Daaruit bleek ondermeer dat activiteiten als idee worden aangedragen die nu al plaatsvinden.
Voor het gemeentebestuur is dat reden om vooral de informatie over bestaande activiteiten en mogelijkheden beter beschikbaar te krijgen. Het idee is om samen met de lokale organisaties een periodiek voor alle gehandicapten in Nieuwegein te starten. Daarmee kunnen alle betrokken beter met elkaar communiceren over de mogelijkheden. Verder blijkt uit het onderzoek dat problemen met vervoer en werk hoog op het prioriteitenlijstje staan. Op deze gebieden zal de gemeente bezien wat er aan verbetering mogelijk is, uiteraard ook samen met organisaties van gehandicapten.

In het kader van de wensen nieuw beleid heeft de raad geld gereserveerd voor het uitwerken van de nota gehandicaptenbeleid. Het college zal de raad voorstellen dit budget voor deze periodiek ter beschikking te stellen.Invoerdatum 31-5-2001


Copyright © Gemeente Nieuwegein Martinbaan 2
3439 NN Nieuwegein

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie