Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Eervolle Nipkow-vermelding voor Tim Overdiek

Datum nieuwsfeit: 31-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: NOS
Zoek soortgelijke berichten
NOS


Eervolle Nipkow-vermelding voor Tim Overdiek
Tim Overdiek, correspondent voor het NOS Radio 1 Journaal in de Verenigde Staten, heeft donderdag een eervolle vermelding van de Stichting Nipkow ontvangen voor zijn correspondentenwerk in de VS. Namens Tim Overdiek, die in de Verenigde Staten verblijft, neemt Piet van Tellingen, hoofdredacteur van het NOS Radio 1 Journaal, de bijbehorende oorkonde in ontvangst uit handen van René de Cocq, voorzitter van de Stichting Nipkow.

De Stichting Nipkow heeft tot doel het bevorderen van de kwaliteit van radio- en televisieprogrammas door onder andere de jaarlijkse uitreiking van de Nipkowprijzen. Naast de bekende Nipkowschijf voor het beste televisieprogramma en de Zilveren Reissmicrofoon voor het beste radioprogramma, reikt de jury ook af en toe eervolle vermeldingen uit.

Voor de radio gebeurde dit voor het laatst in 1992. Na 9 jaar is het nu de beurt aan NOS-correspondent Tim Overdiek. In zijn juryrapport prijst juryvoorzitter René de Cocq Tim Overdiek als een journalist die zich onderscheidt van zijn andere Amerika-collegas door zijn eigen wijze van verslaggeving van met name het gewone dagelijkse nieuws uit de VS.

De jury prijst met name de bijdragen van Overdiek over de Amerikaanse verkiezingen, eind 2000, toen er langdurig onduidelijkheid was over de einduitslag vanwege de eindeloze problemen bij de telling in de staat Florida. Toen andere hot shots als Charles Groenhuijsen en Max Westerman verzuchtten dat de Floridaklucht nu wel lang genoeg had geduurd, bleef Overdiek in zijn Radio 1 bijdragen hoorbaar genieten van de gewone Amerikanen, die er maar geen genoeg van leken te krijgen.

Volgens het juryrapport gaf Overdiek daarmee een heel ander beeld van Amerika en zijn bevolking. Een beeld dat volgens juryvoorzitter De Cocq voor veel luistervreugde heeft gezorgd. Het is plezierig luisteren naar iemand die werkt met zoveel hoorbaar plezier, aldus het juryrapport.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie