Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuw initiatief gestart: Platform Internet voor Alledag

Datum nieuwsfeit: 31-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Nieuw initiatief gestart: Platform Internet voor Alledag

Gisteren is het initiatief Platform Internet voor Alledag van start gegaan. Dit Platform biedt ondersteuning aan levensvatbare internetprojecten met nationale uitstraling die om uiteenlopende redenen niet van de grond komen. Het Platform zet zich in voor projecten voor potentiële gebruikers van internettoepassingen, waarmee oplossing wordt geboden voor dagelijkse vraagstukken. "Het internet wordt door de meeste mensen gebruikt om te e-mailen en iets op te zoeken, maar het biedt nog zoveel andere nuttige applicaties, ook voor het werk", aldus de voorzitter van het Platform, kroonprins Willem Alexander. Doelgroepen zijn bijvoorbeeld leerkrachten, ouderen, asielzoekers, kleine agrarische bedrijven, werknemers in de thuiszorg en tal van andere groepen in de Nederlandse samenleving.

Door het Platform geselecteerde projecten, veelal in het begin kleinschalig van aard, zijn een aanvulling op initiatieven van overheid en bedrijfsleven. Het Platform verleent geen directe financiële ondersteuning, maar opent deuren naar bronnen voor knowhow, financiële, organisatorische, commerciële, technische en publicitaire steun.

Reeds drie projecten staan in de belangstelling. Eén van de projecten helpt boeren met duurzame landbouw door de versnipperde activiteiten op dit terrein te bundelen. Een tweede project helpt werkers in de thuiszorg aan een betere informatievoorziening via mobiele telefoons en WAP-toepassingen. Een virtuele marktplaats met leermethoden voor docenten vormt het derde project waar het Platform mee aan de slag gaat. Daarnaast heeft het Platform nog initiatieven voor ouderen en asielzoekers in voorbereiding. Het Platform initieert zelf projecten. Echter, projecten kunnen ook aangedragen worden door derden.

In het Platform hebben, naast voorzitter kroonprins Willem Alexander, onder andere ex-minister Hans Wijers (mede oprichter ECP.NL), Twinnigdirecteur Michiel Westermann, ex-Getronics-directeur Ton Risseeuw, en Unilevervoorzitter Antony Burgmans, zitting.

Meer informatie over het nieuwe Platform is te vinden op www.internetvooralledag.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie