Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kamervragen PvdA over stagnering onderzoek in Amsterdam

Datum nieuwsfeit: 31-05-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Partij van de Arbeid

Den Haag, 31 mei 2001

VRAGEN VAN HET LID JUIJPER (PVDA) AAN DE MINISTERS VAN JUSTITIE EN VAN BINNENLANDSE ZAKEN EN KONINKRIJKSRELATIES

1. Heeft u kennis genomen van het bericht dat een groot justitieel onderzoek naar een criminele organisatie in Amsterdam dreigt stuk te lopen omdat vermoedelijk corrupte politie- of justitiefunctionarissen vertrouwelijke informatie over het onderzoek doorverkopen aan criminelen? (1)

2. Zijn de in het artikel genoemde feiten waar?

3. Hoe lang is het Amsterdamse Parket al op de hoogte van het weglekken van vertrouwelijke onderzoeksgegevens naar hoofdverdachten? Wat heeft de politie dan wel het Parket in Amsterdam de afgelopen twee jaar gedaan om het weglekken van vertrouwelijke informatie aan criminelen te verhinderen? Wat wordt er nu aan gedaan?

4. Was u op de hoogte van het feit dat er gedurende langere tijd in Amsterdam mogelijk vertrouwelijke informatie aan criminelen is verstrekt? Zo ja, welke maatregelen heeft u de afgelopen twee jaar ondernomen? Zo nee, waarom was u hiervan niet op de hoogte gesteld?

5. Kunt u een overzicht verstrekken over de laatste vijf jaar van de gevallen waarin vertrouwelijke informatie van de Amsterdamse politie en justitie op plaatsen terecht zijn gekomen waar het niet thuis hoorde? In hoeveel van de gevallen betreft het informatie die bij criminelen terecht is gekomen? In hoeveel van de gevallen is geheime informatie bij de media terechtgekomen en openbaar gemaakt?

(1) De Telegraaf, 31 mei 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie