Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CDA wil 30 miljoen voor preventiebeleid roken

Datum nieuwsfeit: 31-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: CDA
Zoek soortgelijke berichten
CDA

CDA wil 30 miljoen voor preventiebeleid roken

Het CDA heeft donderdag 31 mei bij de behandeling van de Wijziging van de Tabakswet een motie ingediend, waarin gevraagd wordt om 30 miljoen voor een actief preventiebeleid. Het kabinet heeft eerder zelf berekend dat een dergelijk bedrag nodig is maar helaas heeft dat nog niet geleid tot een concrete invulling. Het CDA wil dat minister Borst voor een goed preventie- en 'demarketingbeleid' kan rekenen op die 30 miljoen die hard nodig is.

Woordvoerder Siem Buijs: "Een gering bedrag met grote baten. Een ontmoedigingsbeleid kan niet zonder preventieve maatregelen. Het is van groot belang om te zorgen dat jongeren niet gaan roken. Meer voorlichting en een actief beleid gericht op scholen levert meer op dan allerlei verboden. Het motto "Voorkomen is beter dan genezen" gaat hier bij uitstek op. Daarom zijn we zeer verbaasd dat het benodigde geld voor de Tabaksnota II niet beschikbaar wordt gesteld, ondanks eerdere voornemens. Dat riekt naar een kruideniersmentaliteit."

Over de motie zal op woensdag 6 juni worden gestemd.

Woordvoerder: Siem Buijs 070-3182587

Voor verdere informatie: Bieke Oskam 070-3182509

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie