Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

SBS Broadcasting contract digitale doorgifte van zenders

Datum nieuwsfeit: 31-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Casema

Delft, 31 mei 2001

SBS Broadcasting eerste Nederlandse omroep die contract voor digitale doorgifte tekent met Casema

SBS Broadcasting B.V. is de eerste Nederlandse omroep die een contract heeft gesloten voor digitale doorgifte van haar zenders SBS 6 en NET 5. De overeenkomst werd deze week getekend door Sales en Marketing Directeur Frank Eijken en Project Manager Network Roy Sikking van SBS en Directeur Henk de Goede van kabelmaatschappij Casema.

Met het digitaal doorgeven van de signalen is het voor SBS Broadcasting B.V. mogelijk om in de toekomst interactieve programmas aan de kijkers binnen het Casema-gebied aan te bieden via de zogeheten digitale ontvanger. Casema heeft momenteel in 30.000 huishoudens een digitale ontvanger staan. Naast het voordeel van interactiviteit biedt een digitaal signaal ook een betere beeld- en geluidskwaliteit. Het contract voorziet naast de digitale doorgifte van de zenders SBS 6 en NET 5 ook in de traditionele analoge doorgifte.

Henk de Goede, directeur Casema: SBS onderkent wat de mogelijkheden zijn van het digitale platform en is van plan deze mogelijkheden volledig te benutten. Nu SBS als eerste omroep de digitale stap daadwerkelijk heeft genomen en vastgelegd heeft in een overeenkomst met Casema, kunnen beiden bedrijven gemeenschappelijk werken aan de televisieprogramma's van de toekomst.

Frank Eijken, Sales & Marketing Directeur SBS Broadcasting B.V.: Wij zijn enorm blij met dit contract. Casema is hard bezig aan een roll out van digitale ontvangers om een groot bereik te realiseren wat voor commerciële omroepen, die als enige inkomstenstroom reclamegeld hebben, onontbeerlijk is. Een groot aantal omroepen experimenteert al geruime tijd met digitale doorgifte, maar SBS is de eerste omroep in Nederland die nu ook officieel contractueel tekent voor de toekomst. Het past binnen het beleid van ons bedrijf om innoverend bezig te zijn. Met de digitale doorgifte van SBS 6 en NET 5 (en later ook V8) ligt de weg open om de kijkers nog meer op hun wenken te bedienen. Televisie is straks geen eenrichtingsverkeer meer, maar tweerichtingsverkeer. Interactiviteit biedt ongekende mogelijkheden voor adverteerders, kijkers, programmamakers, het is een onontgonnen terrein waar SBS als elektronisch mediabedrijf graag een vooraanstaande rol in wil spelen.

Over Casema Het in Den Haag gevestigde Casema is met 1000 medewerkers en 1,3 miljoen huishoudens als klant, een toonaangevende Nederlandse kabelexploitant. In haar 30 jarig bestaan is Casema verantwoordelijk geweest voor onder andere de totstandkoming van standaardisatie binnen de Europese 'kabelmarkt' en een groot aantal technologische vernieuwingen op het gebied van kabeltelevisie. Casema is een 'full service provider' die via haar modern netwerk naast kabeltelevisie een scala aan andere elektronische diensten en producten levert, waaronder: internet, zakelijke telefonie, datacommunicatie, digitale televisie en alarmering. Casema is een dochter van France Telecom.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie