Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zuid-Holland heeft grond nodig voor reconstructie N210

Datum nieuwsfeit: 01-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Zuid-Holland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Zuid-Holland

18-05-2001

Dit is gezamenlijk bericht van de provincie Zuid-Holland en de Dienst Landelijk Gebied

Grond nodig voor reconstructie N210

Op vrijdag 1 juni 2001 vergadert de Landinrichtingscommissie Krimpenerwaard over het voorstel tot inpassing van een (tijdelijk) wegtracé langs de N210 van circa 30 meter breedte. Deze grond is nodig in verband met de reconstructie te zijner tijd van de provinciale weg tussen Bergambacht en Krimpen aan den IJssel. De vergadering in het Bestuurlijk Centrum in Haastrecht begint om 13.30 uur.

De N 210 is een provinciale weg in de Krimpenerwaard, die loopt van Krimpen aan den IJssel naar Schoonhoven. Vanwege de slappe ondergrond is de weg indertijd aangelegd op betonnen bakken die over de gehele lengte zijn gefundeerd op houten palen. Deze constructie is voor zover bekend uniek in Nederland. De weg moet hoognodig gereconstrueerd worden. De constructie is niet berekend op het hedendaagse zware vrachtverkeer.

De provincie Zuid-Holland zal naar verwachting binnen een termijn van ca. 10 jaar gedwongen zijn om de provinciale weg tussen Krimpen aan den IJssel en Bergambacht (N 210) te vernieuwen. Ondertussen wordt er alles aan gedaan om de veiligheid en de functionaliteit van de bestaande weg zo goed mogelijk in stand te houden. De planvorming voor deze weg moet nog starten; het is nog niet bekend of de huidige weg wordt gereconstrueerd of dat er een nieuwe weg ten zuiden van het huidige tracé wordt aangelegd. Wel is het duidelijk dat in beide situaties een strook grond van 30 meter breedte nodig is omdat bij een eventuele reconstructie een tijdelijke weg moet worden aangelegd. De provincie Zuid-Holland heeft aan de landinrichtingscommissie Krimpenerwaard gevraagd mee te werken aan het inpassen van deze plannen in die van de landinrichting. In principe is de landinrichtingscommissie daartoe bereid. De wijze van inpassing in deelplan 1(polder Schuwagt, Den Hoek en Bergambacht) en de eventuele randvoorwaarden worden op dit moment door de provincie Zuid-Holland en de Landinrichtingscommissie uitgewerkt. De feitelijke inpassing zal allereerst plaatsvinden in de polder Schuwagt. De kavelruil zal daar in het najaar van 2001 zijn beslag krijgen. De inpassingen in de polders Den Hoek en Bergambacht volgen daarna.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie