Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bureau HALT verhuist naar Ruysdaelbaan Eindhoven

Datum nieuwsfeit: 01-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Eindhoven

nieuws | persberichten

Persbericht: 28 mei 2001

Bureau HALT verhuist naar Ruysdaelbaan

Bureau HALT verhuist per 1 juni 2001 naar de Ruysdaelbaan 106 in Eindhoven. Het bureau is met haar inmiddels ruim 30 medewerkers uit de oude bankierswoning aan de Raiffeisenstraat gegroeid. De verhuizing naar het nieuwe pand (voorheen het DOBA-gebouw) vindt donderdag en vrijdag voor het pinksterweekend plaats. Dinsdag 5 juni worden alle werkzaamheden gewoon weer opgepakt.

Bureau HALT is onderdeel van de dienst Maatschappelijke Ontwikkeling van de gemeente Eindhoven. Het bureau richt zich op de aanpak en preventie van veelvoorkomende jeugdcriminaliteit. Naast Eindhoven, werkt bureau HALT ook in de regiogemeenten Best, Bergeijk, Bladel, Cranendonck, Eersel, Heeze-Leende, Oirschot, Reusel-De Mierden, Son en Breugel, Valkenswaard, Veldhoven, Waalre.

Bureau HALT legt werk- en leerstraffen op aan jongeren tot 18 jaar die met de politie in aanraking komen. Als zij die straf naar behoren hebben uitgevoerd en de eventuele aangerichte schade hebben vergoed, is de zaak afgedaan. Er volgt dan geen registratie bij Justitie. In 2000 kwamen 891 jongeren voor een HALT-afdoening bij het bureau terecht. Daarnaast werkt bureau HALT aan de preventie van veelvoorkomende jeugdcriminaliteit op plaatsen waar veel jongeren komen, zoals in het basis- en voortgezet onderwijs, het PSV stadion en Zwemparadijs De Tongelreep. Ook is de jaarlijkse vuurwerkcampagne een vaste activiteit.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie