Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Stenen van Zwolse Peperbus

Datum nieuwsfeit: 01-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Zwolle
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zwolle

Gevaar vallende stenen Peperbus Datum uitgave: 01-06-2001

Onderwerp :Openbare orde en veiligheid

College neemt direct maatregelen

Gevaar voor vallende
stenen van Zwolse Peperbus

Al geruime tijd is er een onderzoek gaande naar de bouwkundige staat van de Peperbus. Dit onderzoek staat onder leiding van ir. E. de Vaal, een deskundige op dit gebied.
De heer De Vaal heeft het college van burgemeester en wethouders vanmorgen, vooruitlopend op de eindrapportage, gemeld dat er kans bestaat dat losliggende stenen naar beneden kunnen vallen.

Daarom zijn onmiddellijk een aantal maatregelen getroffen. Zo worden vanmiddag bouwhekken geplaatst om de toren binnen de zijmuurtjes. Met het kerkbestuur is afgesproken om het publiek dat de kerkdiensten bezoekt, via de zij ingang de kerk te laten betreden. Na de pinksterdagen beraadt het college zich nader over verder te treffen maatregelen.

De verwachting is dat het eindrapport eind over de bouwkundige staat van de Peperbus eind juni/begin juli aan het gemeentebestuur wordt aangeboden

Bron: afdeling communicatie Datum van 01-06-2001 tot 14-06-2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie