Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Athlon Groep rondt overname VW/Audi-dealer Joh. de Vries af

Datum nieuwsfeit: 01-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Athlon Groep
Zoek soortgelijke berichten
Athlon Groep

Athlon Groep rondt overname VW/Audi-dealer
Joh. de Vries af

Hoofddorp, 1 juni 2001

Athlon Groep (autoleasing en verhuur, dealeractiviteiten en schadeherstel) heeft door verwerving van alle aandelen de overname van de VW/Audi-dealer Joh. de Vries in de regio Waterland in Noord Holland en het met het dealerbedrijf verbonden autoleasebedrijf Purmer-Lease definitief afgerond. Hiermee versterkt de Groep haar positie in het zakelijk segment van de dealerbranche in Nederland. De overname is gefinancierd uit de bestaande faciliteiten.

Joh. de Vries behoort tot een van de grotere VW/Audi-dealers in Nederland met vestigingen in Purmerend en Volendam. Het dealerbedrijf verkoopt op jaarbasis zo'n 900 nieuwe personen- en lichte bedrijfsauto's en 500 gebruikte auto's. Purmer-Lease heeft ca. 750 contracten in portefeuille en richt zich op het lokale midden- en kleinbedrijf. De omzet bedraagt op jaarbasis ruim NLG 70 mln en wordt behaald met 64 medewerkers.

Het rayon van Joh. de Vries grenst aan het rayon van Athlon-dochter Beemsterboer, eveneens een VW/Audi-dealer, gevestigd in Hoorn en Enkhuizen. De nieuwe combinatie profiteert van de nodige synergie-effecten en kostenbesparingen en zal met een omzet van f180 mln en 150 medewerkers een belangrijke partner voor grote marktpartijen zoals fleetowners, lease- en verhuurbedrijven zijn.

Voor nadere informatie:
Athlon Groep N.V.
J.E. Demper, secretaris Raad van Bestuur
Telefoon: 023-5615105 / E-mail: (info@athlon.nl)

Tot Athlon Groep behoren:
Autoleasing: Interleasing Nederland, Interleasing Belgium, International Fleetmanagement (B), Interleasing Luxembourg, Hiltermann Lease Service (NL), Sympalease (NL), Vemo (NL), Zanlease (NL), Autop Lease (F), AV Leasing (D), Autop Deutschland (D), Unilease (NL/B, 50%) Autoverhuur: AXXI Autoverhuur (NL), Interleasing Rent (B), CC Raule Autovermietung (D), Autop Rent (F), SDL (F) Dealerbedrijven: Aura Opel Amstelveen, Baan Twente, Autobedrijf Beemsterboer, Autobedrijf Prinsenhof, Automobielbedrijf Boekenroode, Chrysler Heemstede, Chrysler Amstelveen, E.G.A.C., Romeyn & Van Zanten, Autohaus Taunus (D) Autoschadeherstel: CARe Schadeservice (NL, 44 vestigingen) Website: www.athlon.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie