Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ajax-talenten naar HFC Haarlem

Datum nieuwsfeit: 01-06-2001
Bron: AFC AJAX
Zoek soortgelijke berichten
AFC AJAX

Persbericht AFC AJAX

Amsterdam, 1 juni 2001

Greene, Longuet en Douglas naar HFC Haarlem

De Ajax-talenten Didi Longuet, Serginho Greene en Darl Douglas zijn het volgend seizoen door Ajax gedetacheerd bij HFC Haarlem. Bij de satellietclub, waar trainer-coach Heini Otto en assistent-trainer Rob Witschge werkzaam zijn, spelen op dit moment keeper Serge van den Ban en de voormalig Ajacied Marc Stuut.

Het samenwerkingsverband met eerstedivisionist Haarlem is voor Ajax vooral bedoeld om jonge Ajax-talenten weerbaarheid op te laten doen in een professionele competitie. Doelstelling is deze jeugdige Ajacieden na verloop van tijd weer terug te halen naar Amsterdam.

Verwacht wordt dat in de loop van volgende week Youssouf Hersi en Kevin Bobson het drietal naar Haarlem zal volgen.

Darl Douglas was vorig seizoen verhuurd aan RBC Roosendaal. De in Paramaribo geboren voetballer speelde in de jeugdopleiding van Ajax als centrale middenvelder en kwam in het tweede elftal van Ajax op de rechtsbuitenpositie terecht. Trainer Robert Maaskant van RBC stelde de op 5 oktober 1979 geboren Douglas meestal als rechterspits op.

Didi Longuet speelde vanaf het seizoen 1994-1995 in de jeugdopleiding van Ajax. De in Amsterdam-Oost geboren(9 februari 1981) middenvelder kwam van de amateurclub Voorland. Longuet, onlangs nog met Ajax 2 kampioen van Nederland, speelt bij voorkeur rechts op het middenveld.

Serginho Greene tekende in september 2000 een vierjarig contract bij Ajax. De in de Amsterdamse Pijp geboren rechtsback kan ook als centrale verdediger uit de voeten. Hij kwam dit seizoen onder leiding van trainer Danny Blind in de A1 uit en speelde af en toe in het tweede elftal van Ajax. De op 24 juni 1982 geboren Greene begon als C-junior bij Ajax.


Noot voor de redactie,

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie