Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bouw aangepaste rondvaartboot loopt 10 weken vertraging op

Datum nieuwsfeit: 01-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Nationale Vereniging de Zonnebloem

P E R S B E R I C H T

Breda, 1 juni 2001

Door brand Monnickendamse timmerfabriek

BOUW AANGEPASTE RONDVAARTBOOT LOOPT 10 WEKEN VERTRAGING OP

De volledig aangepaste rondvaartboot voor de Amsterdamse grachten, die de Zonnebloem op dit moment laat bouwen bij werf Slot B.V. in Monnickendam, heeft 10 weken vertraging opgelopen. Oorzaak is de enorme brand die op 9 april jl. de Monnickendamse timmerfabriek Ruiter Quality Interiors B.V. volledig in de as legde. De brand bij deze belangrijke toeleverancier verwoestte het gehele machinepark en de complete voorraad hout dat voor de nieuwe Zonnebloem-aanwinst was bestemd. Door deze tegenslag kunnen de tewaterlating en de overdracht van de rondvaartboot pas eind oktober plaatsvinden. De eerste rondvaarttocht met zieke en gehandicapte passagiers, die in eerste instantie voor 11 september was gepland, wordt uitgesteld tot maandag 5 november.

Zes trips per week

Ondanks deze aanzienlijke vertraging kan de Zonnebloem dit jaar toch nog 12 Amsterdamse dagtrips voor enkele honderden zieken en gehandicapten organiseren, voordat op zaterdag 17 november het vaarseizoen 2001 wordt afgesloten. Met ingang van 2002 gaat de hypermoderne ´grachtencruiser´ volledige vaarseizoenen ´draaien´, met zes rondvaarttrips per week. Elk jaar kunnen op die manier enkele duizenden zieken en gehandicapten vanuit het hele land onder deskundige begeleiding van Zonnebloem-vrijwilligers genieten van al het moois dat onze hoofdstad te bieden heeft.

Volledig toegerust

De rondvaartboot in spe is het resultaat van een in 1999 gehouden jubileumactie ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de Zonnebloem. De nieuwe boot wordt volledig toegerust voor het vervoer van zieken en gehandicapten. Dat betekent dat er een rolstoel/brancardlift en een aangepast toilet aanwezig zijn. Bovendien zal de boot zijn voorzien van top-cooling en tal van andere gemakken.Mededeling voor de redactie:

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met: Nationale Vereniging de Zonnebloem, afdeling communicatie: René Rijkers, tel. (076) 564 63 11.

(info@zonnebloem.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie