Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Whirlpool introduceert de Maximo magnetron

Datum nieuwsfeit: 01-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persbericht

Breda, 1 juni 2001

Compact design met maximale inhoud
Whirlpool introduceert de Maximo magnetron

Door de combinatie van de nieuwste technologieën en innovatief design is de Whirlpool Maximo magnetron een compacte magnetron met een vorm die gezien mag worden. Maximo is letterlijk ontworpen rondom het centrale deel van de magnetron: het draaiplateau. Dit levert een ronde achterkant op en een buitenomvang die tot 25% kleiner is dan andere magnetrons.

Mobiele telefoons, draagbare geluidsapparatuur, camera's en ook sommige auto's worden steeds kleiner en hebben, dankzij voortschrijdende technologieën, meer mogelijkheden dan ooit. Whirlpool, marktleider in innovatieve huishoudelijke apparatuur, ontwikkelde met die gedachte Maximo; een fraai vormgegeven, praktische en ruimtebesparende magnetron.

Maximale inhoud

Hoewel Maximo aan de buitenkant slechts 39 centimeter breed is, is de magnetron van binnen uitgerust met één van de grootste draaiplateaus van 28 centimeter doorsnede. Dat biedt maximale capaciteit in een compacte vorm. Door zijn ronde achterkant neemt Maximo weinig plaats in en door de grote draaihoek van de deur kan hij makkelijk in een hoekje van de keuken worden gezet. De doordachte uitvoering maakt Maximo ook aanzienlijk lichter in gewicht en dus makkelijk mee te nemen naar de caravan of boot.

Snel en eenvoudig

Uit onderzoek blijkt dat de magnetron het meest wordt gebruikt voor het ontdooien en opwarmen van maaltijden. Dat is precies waar Whirlpool zich op concentreerde bij het ontwikkelen van Maximo. Het unieke 3D Systeem van de Jet Defrost functie, waarmee Maximo IL12 is uitgerust, ontdooit tot zeven keer sneller. De driedimensionale verdeling van magnetrongolven zorgt ervoor dat gerechten in recordtempo én gelijkmatig ontdooien, zonder dat de maaltijd wordt 'voorgekookt'. Ook rekent Jet Defrost automatisch de ontdooitijd uit naar aanleiding van het te ontdooien gewicht.

Maximo IL 10 bevat de Jet Start en Memory functie. Jet Start stelt de opwarmtijd in met 30 seconden tegelijk op de hoogste stand. De Memory Functie onthoudt de meest gebruikte instellingen.

Babyfleshouder

Maximo is een uitkomst voor mensen met weinig ruimte in de keuken en die een combinatie zoeken van design en kwaliteit voor een redelijke prijs. In de standaard bijgeleverde babyfleshouder past elk formaat zuigfles en doordat de fles schuin in de houder ligt, heeft de melk overal dezelfde temperatuur. Maximo is bij Whirlpool dealers in twee uitvoeringen verkrijgbaar: Maximo IL 10 voor Eur 149,- en Maximo IL 12 voor Eur 179,-.

Whirlpool

Whirlpool Corporation is wereldwijd de grootste producent van huishoudelijke apparatuur. Whirlpool is in meer dan 170 landen vertegenwoordigd met 36 fabrieken en meer dan 61.000 werknemers. Het assortiment bestaat onder andere uit wasautomaten, drogers, afwasautomaten, koelkasten, diepvriezers, kookplaten, vrijstaande fornuizen, ovens en magnetronovens. Whirlpool verkoopt meer dan 30 miljoen van deze apparaten per jaar.

download dit persbericht in Word-formaat
Noot voor de redactie,

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie