Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vialis mag verkeersregelinstallaties gaan testen

Datum nieuwsfeit: 01-06-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Goedgekeurde test garandeert betrouwbaarheid verkeersregelinstallaties Rijkswaterstaat

HAARLEM-Vialis Verkeer & Mobiliteit bv heeft als eerste Nederlandse producent van verkeersregelinstallaties een certificering verworven voor het testen van verkeersregelinstallaties. Sinds kort stelt Rijkswaterstaat deze certificering verplicht voor de testen die op de aan haar toegeleverde installaties worden uitgevoerd. Nu Vialis het goedkeuringsstempel heeft verworven, kan zij in eigen huis alle noodzakelijke testen op de vastgestelde wijze uitvoeren.

Voor een verkeerslichtinstallatie de fabriek verlaat, moet deze een uitgebreid testprogramma ondergaan. Zowel met de computer als handmatig wordt onder meer gekeken of er zich geen conflicterende situaties kunnen voordoen, of het systeem op tijd meldt dat het rode licht niet meer werkt en of alle voorvallen correct in een logfile worden opgeslagen. Door deze controles wordt voorkomen dat er later in de praktijk onverwachte feilen aan het licht komen.

Afnemers van verkeersregelinstallaties verlangen uiteraard dat een fabrikant alleen geteste en goedgekeurde apparaten levert. Iedere fabrikant van verkeersregelinstallaties heeft daarvoor eigen testmethodes ontwikkeld. Om er volledig van verzekerd te zijn dat de apparaten 100% betrouwbaar zijn, heeft Rijkswaterstaat besloten om ook eisen te stellen aan de testprocedures die fabrikanten volgen. Door de testprocedures exact vast te leggen en te laten certificeren, is een vaste en vooral ook veilige kwaliteit gewaarborgd.

De procedure die Vialis Verkeer & Mobiliteit bv volgt om de FR90-verkeersregelautomaten te testen, is door KEMA volledig in orde bevonden. Door deze certificering kan Vialis als eerste Nederlandse fabrikant van verkeersregelapparaten een 100%-garantie geven op de door haar geleverde systemen.

Vialis is één van de ruim 130 werkmaatschappijen van Koninklijke Volker Wessels Stevin nv en richt zich op het, integreren, optimaliseren en managen van verkeersstromen in alle modaliteiten. Koninklijke Volker Wessels Stevin is een Nederlands bouwconcern dat zich richt op het ontwerpen, ontwikkelen, realiseren en beheren van bouwprojecten.


1 juni 2001

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie