Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Unilever doneert FL. 100,000 aan Inbio in Costa Rica

Datum nieuwsfeit: 01-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Unilever NV
Zoek soortgelijke berichten
Unilever NV

Unilever doneert FL. 100,000 aan Inbio in Costa Rica
01 juni 2001


Unilever heeft Fl. 100.000 ( 45.000) geschonken aan het Instituto Nacional de Biodiversidad (INBio) in Costa Rica ten bate van hun werk aan duurzaam natuurbeheer.

De helft van het geld is gedoneerd door een groep internationale managers van Unilever die onlangs een bezoek bracht aan INBio. De groep raakte zo onder de indruk van het werk dat INBio verricht op het gebied van duurzaam natuurbeheer en van de rol die het instituut speelt in het beheer van de beschermde natuurgebieden van Costa Rica, dat zij vrijwillig besloten bij te dragen aan het werk. Dit bedrag is vervolgens door Unilever verdubbeld.

De cheque is vrijdagmiddag in Rotterdam aangeboden aan de vice-presidente van Costa Rica, Hare Excellentie mevrouw Elizabeth Odio-Benito, door dr. E. Veltkamp, Senior Vice-President Research & Development van Unilever, in aanwezigheid van de ambassadeur van Costa Rica Zijne Excellentie de heer José de J. Conejo.

Dr. Veltkamp maakte tevens bekend dat Unilever aangeboden heeft wetenschappers uit Costa Rica in haar researchlaboratoria op gespecialiseerde wetenschappelijke terreinen trainingen te laten volgen. Dr. Veltkamp zei onder meer dat bescherming van de verscheidenheid en natuurlijke bronnen (planten/dieren) en ecosystemen cruciaal is. De enorme verscheidenheid aan natuurlijke bronnen voorziet de natuur van haar vermogen tot aanpassing aan nieuwe omstandigheden. Als zodanig is het een voorwaarde voor groei en ontwikkeling. De mens is zeer afhankelijk van natuurlijke bronnen: investeren in en beschermen van de biodiversiteit is daarom ook investeren in de toekomst van komende generaties.

Costa Rica, dat vijf procent van 's werelds biodiversiteit herbergt, is met het INBio instituut in een unieke positie om de bevordering van en steun voor biodiversiteit verder te versterken.

Meer informatie over het Instituto Nacional de Biodiversidad van Costa Rica is te vinden op www.inbio.ac.cr

Persdienst Unilever Rotterdam

Tel: +31 10 217 4844
Fax: +31 10 217 4843
Email: press-(office.rotterdam@unilever.com)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie